Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

​P Henriksen fra HVE230 er ved at give en befaling.

Taktisk træner FSN SKP

2019 TAKTRÆN SFN SKP
lørdag den 6. april 2019 var det så på Flyvestation Skrydstrup at det nye koncept for Taktisk træning bliver afholdt, så støtten til Flyvevåbnet kan blive endnu skarpere.

06-04-2019

TAKTRÆN er en papirøvelse, men ikke desto mindre vigtig, da der her kan opdages fejl og mangler som så tilrettes til den fysiske øvelse. Taktræn er som i et spil skak, hvor det gælder om at være forudseende og kan gætte modstanderens træk og kan dæmme op for et muligt angreb.

oberst Per J larsen, kom forbi og roste det store antal medlemmer som vil bruge en Lørdag på at deltage i Taktisk Træner.

Øvelsesledelse, Forbindelsesofficer, Delingsfører, Gruppefører, blev placeret i tilstødende lokaler, og de fleste hændelser foregår via radio- og telefonkontakt.
Øvelsen går så ud på at agere på disse hændelser og gøre de rigtige tiltag.
Fordelen ved den taktiske træning, er så at det er muligt at sætte øvelsen på stop, og så starte forfra igen og igen, til det sidder lige i skabet.

 Når personel møder ind til indskrivning, bliver det undersøgt om de nødvendige uddannelser er gennemført, og det er jo nødvendig når personel skal indsættes på en flyvestation.
Det kunne f.eks. være førstehjælp, K7 skydning samt ophold på FSN.
Det var en opgave for uddannelsesstøtteofficererne.

Det er muligt under øvelsen at komme til at varetage funktioner, som ikke er den funktion, man har i hjemmeværnet, men her gælder det om at udvikle og afprøve de færdigheder, man har. Måske ansporer det nogen til at tage yderligere uddannelser.

ØVELSE ØVELSE ØVELSE (papir)

Danmark er blevet bedt om at bidrage med personel til at hjælpe med at fjerne kemiske kampstoffer fra "YELLOWlLAND". I forbindelse hermed kan der forekomme modstand fra Støtter af "YELLOWLAND", som er vrede, og der forventes demonstrationer mod, at Danmark blander sig i denne affære. Der er forlydende om, at der vil kunne komme op mod 300-400 demonstranter omkring Flyvestation Skrydstrup den 6. -7. april 2019.

Dagspressen/Facebook har rapporteret, at grupper af den internationale voldelige fraktion "Deadly Demolition", der er kendt for hærværksaktioner i Europa, er begyndt at samles i flere større jyske byer. Det forventes, at de vil tilslutte sig de 3-400 demonstranter, som vil være i Skrydstrup.

Samtidig er der opstået konkrete trusler fra en terrorgruppe, som via internettet har givet udsagn om en aktion mod den danske personelgruppe, som skal afsted til "YELLEOWLAND" fra Flyvestation Skrydstrup.

Henriksen, som er nytiltrådt GF ved HVE230, fungerer her som DF, udtaler " Det er fedt at være med og utrolig udbytterig, og du får et indblik hvordan informationer kommer ovenfra, hvorefter de skal videre formidles.
Lad os bare få flere at sådan øvelser"

 



Ulf Kopecek, som er fungerende EC ved HVE283, udtaler " Det er en rigtig god øvelse, men jeg savner at der er mere tid, og jeg vil anbefale at øvelsen strækker sig over 2 dage hvor papirdelen øves på førstedagen og det taktiske spil bliver ført live på dag 2.

Jeg tror at samspillet mellem teori og praktik, så rigtig kan blive testet."

 

Tekstboks: FAKTA  Operative: FSN - Flyvestation GDCC - Ground Defenders Coordination Center FO – forbindelsesofficer FOP – Flyverhjemmeværnets Operations Post Administrativt og Logistisk: FHV – Flyverhjemmeværnet FHV FO - Flyvehjemmeværnets Forbindelsesofficer FSN – Flyvestation FWE – Flyvehjemmeværnet Wing element   

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring