Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

Hjemmeværnets ledelse gav stor ros til de frivillige soldaterne

Flyverhjemmeværnets underafdelingschefter var sammen med deres øvrige chefkollegaer i Hjemmeværnet samlet til underafdelingschefsamling, hvor de kom hjem med stor ros til deres soldater.

25-04-2022


Af Majken Vestergaard, LD KOM ELM Hjemmeværnets fælles chefsamling 2022 blev skudt godt igang med deltagelse af så mange som muligt ledere og chefer i Hjemmeværnet.

Det er her, der opsamles på året, i dette tilfælde årene, der gik og man skuer fælles sammen ind i fremtiden på, hvilken retninger og mål man kan have for ønske. 


Formiddagen var f​​yldt med ros fra den kommitterede Søren Gade, general Jens Garly og Rigspolitichef Thorkild Fogde. 


Søren Gade, Hjemmeværnets Kommitterede:

Det var svært at skjule Søren Gades glæde over at stå som den kommitterede for Hjemmeværnet til chefsamlingen. Det var en drøm, som han havde haft siden 2001, men måtte opgive den grundet sin stilling som forsvarsminister. Det var derfor først for nyligt, at han igen havde mulighed for at søge stillingen som Hjemmeværnets kommitterede. Han bad hjemmeværnscheferne bemærke, at det var nuværende siddende regering, som ansatte ham i stillingen, og det udtrykte han stor respekt for.


Søren Gade var før sin ansættelse, og stadig er, formand for InterForce, der er den organisation, der arbejder for, at private og offentlige firmaer viser velvilje for, at deres medarbejdere får fri til at løse samfundsmæssige opgaver, som omhandler blandt andet hjemmeværnssoldater. Han håber, at der vil være flere kommuner og andre offentlige instanser, der vedbliver og vil vise, at de støtter op omkring medarbejdere, der læser samfundsmæssige opgaver. 



General Jens Garly:

“Jeg vil starte med at give jer underafdelingschefer stor ros både for jeres arbejde både under coronaen og tiden efter coronarestriktionerne, hvor det må have været sejt at skulle opstarte aktiviteter igen for de frivillige soldater," sagde Jens Garly som det ​første i sin tale. Han understregede, at det var vigtigt, at rosen blev nydt og taget med hjem til de frivillige soldater i underafdelingerne. Han talte om tiden under coronaen og opgaverne med denne, hvordan tiden ift de ting, der sker i og om Danmark, samt Hjemmeværnets fortsatte og fremtidige opgaver. Hvor at Hjemmeværnet har i 2021 ydet over 2 mio funktionsrelavante timer, samtidig med at soldaterne uddanner sig til at løse flere opgaver.


Rigspolitichef Thorkild Fogde:

"Hvide telte, spritfabrikker og coronahotline blev nye opgaver, som beredskabsfamilien stiftede bekendtskab med under coronaen, desuden fik vi nye “familiemedlemmer” i form af virologer og læger. Vi er stadig gode til at spille hinanden gode imellem de forskellige beredskabsorganisationer: Politi, Forsvaret og Hjemmeværn," sagde Thorkild Fogde.  


En beredskabsfamilie som Rigspolitichefen Thorkild Fogde nyder at være en del af. Hans ord kom helt inde fra hjertet af, da han udtalte og så udover underafdelingscheferne; “En organisation af frivillige, som er så omstillingsparat som I er. Jeres fleksibilitet og imødekommenhed, smidighed og hastighed betyder virkelig meget for os hos Politiet.”


"834 gange bad vi om jeres hjælp til at løse opgaver for politiet, og 834 blev de løst med stor behændighed og til glæde for samfundet. Det er vi meget taknemmelig for. Derfor er Hjemmeværnet altid det første sted vi henvender os."  


Således opløftet af ros fra den kommitterede, generalen og rigspolitichefen gik de frivillige hjemmeværnsunderafdelingschefer ud til eftermiddagens workshops, hvor chefer på alle niveauer kunne debattere og reflektere over Hjemmeværnets virke og indsats i samfundet.


Chefsamling er en årlig tilbagevendende begivenhed, som mange underafdelingschefer ser frem til med glæde og nyder at deltage i.  



Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring