Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

Do's and don'ts på en flyvestation

Alle soldater i Flyverhjemmeværnet skal igennem kurset ”Ophold på flyvestation og lufthavn”. Her lærer kursisterne de sikkerheds- og miljømæssige forholdsregler, som de skal kende til, inden de kan løse opgaver inde på landets flyvestationer.

14-02-2023


Flyvestation Karup har i weekenden den 27. – 29. januar lagt grund til et vigtigt kursus i Flyverhjemmeværnet: Ophold på flyvestation og lufthavn. På kurset lærer Flyverhjemmeværnets soldater, hvordan de skal agere på en lufthavn eller flyvestation - som netop er de steder, hvor Flyverhjemmeværnet er specialiseret i at løse opgaver. ​

K
urset hjælper deltagerne med at få et bedre kendskab til flyvestationer og deres faciliteter og er derfor vigtigt, mener kaptajn Jens Østrup, forbindelsesofficer for Flyverhjemmeværnet til Flyvestation Karup:

“Kursisterne lærer en hel masse om flysikkerhed, og hvad de skal passe på, når de kommer inden for hegnet på flyvestationen. Desuden lærer de også at kunne finde rundt på flyvestationen og vide, hvor vi som Flyverhjemmeværnet skal løse vores opgaver."


K
ursisterne kommer også helt tæt på noget af det udstyr, som der bliver arbejdet med på flyvestationen. Blandt andet mærker de på egen krop, hvor kraftig en helikopter er under landing, får rundvisning ved både helikoptere og på brandstationen, og de får også mulighed for at få en prøvetur i en af flyvestationens brandbiler.

Deltagelse giver fordel ved øvelser, og når det gælder
Flyverhjemmeværnets soldater deltager regelmæssigt på øvelser på en af de tre flyvestationer i enten Karup, Aalborg eller Skrydstrup. Det er også her de vil blive indsat i tilfælde af en krisesituation. Derfor skal alle soldater i Flyverhjemmeværnet gennem kurset.

Kaptajn Jens Østrup synes, kurset giver en unik oplevelse for kursisterne, og at de efterfølgende har en fordel, når de for eksempel skal deltage på en årsøvelserne på flyvestationerne.

Der kan være rigtig mange ting, som man troede, man vidste noget om, men når vi har kendere fra flyvestationen med på kruset til at undervise, så får kursisterne en masse viden og gamle flyanekdoter og historier fra flyvestationen. Det er både sjovt, men også meget interessant," lyder det fra kaptajn Jens Østrup.


 

Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring