Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

ARC ENDURANCE har lagt til kajen ved APM Terminalen på Aarhus Havn

Og dermed skifter operationen for Hærhjemmeværnsdistrikt Østjylland endnu engang karakter

14-06-2024

​​

For hvor vi i en periode har bevogtet et stort område med meget lidt materiel, efter den første del af køretøjer og materiel var blevet sendt videre til deres bestemmelsesmål i Østeuropa. Så kommer der nu også atter køretøjer og materiel i land, denne gang fra skibet ARC ENDURANCE.
Hærhjemmeværnsdistrikt Østjylland har overgivet opgaven med bevogtningen af det midlertidigt militære område til Hærhjemmeværnsdistrikt Fyn, som i dag er til stede med egne soldater og har modtaget forstærkning fra Hjemmeværnskompagni Favrskov og Hjemmeværnskompagni Skanderborg. På KSN er det dog forsat mandskab fra Hærhjemmeværnsdistrikt Østjylland der er til stede.
ARC ENDURANCE har været forsinket og derfor har man forlænget tidsperioden for det midlertidige militære område på Aarhus Havn. Inden ARC ENDURANCE lagde til kaj på APM Terminalen, så var skibet omkring Esbjerg Havn, hvor den også satte amerikanske køretøjer og materiel i land hos vores kollegaer i det sydlige Jylland.
Host Nation Support opgaver som den Hjemmeværnet yder på Aarhus Havn, er en kerne opgave for Hjemmeværnet. Og for Hærhjemmeværnsdistrikt Østjylland er det den tredje store opgave, som man har været sat i spidsen for.
Skal du også være med?, så klik forbi www.vistillerop.dk, der er mere information og mulighed for at bede om at blive kontaktet med henblik på et informationsmøde.


Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring