Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

​Foto: Frederik Kirial

Distriktchefen siger tak for en god weekend i Brikby

Jeg er dybt imponeret over jeres høje faglighed inden for kamp i bebygget områder – jeres engagement og høje motivation!

20-04-2021


Af oberstløjtnant Christina Pojezny​, Distriktschef

Mon ikke der var ca. 120 soldater fra Hjemmeværnsdistrikt Østjylland, som havde en smule svært ved at komme op mandag morgen? Og med god grund, for hele weekenden har stået på intensiv uddannelse i bykamp i Brikby i Oksbøl Øvelsesterræn.

Kamp i bebygget område er en uddannelse, som både er fysisk- og psykisk anstrengende. Korte skudfelter, ringe observationsmuligheder, stort koordinationsbehov og en meget lavt angrebshastighed er nogle af de faktorer, som er kendetegnende for kamp i bebyggelse.
Mange af deltagerne havde gennemført uddannelsen tidligere, imens det for andre var en helt ny læring.

I alle grupper blev der, weekenden igennem, arbejdet seriøst og energisk med principperne, og man fik udviklet både egne og gruppens færdigheder, og fik ikke mindst forståelse for, at kamp i bebyggelse er særdeles komplekst!
 
God planlægning og tilrettelæggelse, anvendelse af de dygtigste instruktører og hele det logistiske set up dannede fundamentet for, at weekendens uddannelse blev en meget stor succes. Derfor også et særdeles stort tak til Infanterihjemmeværnskompagni Eshøj - samt øvrige som støttede direkte eller indirekte til aktiviteten, for at påtage jer opgaven og løse den på fornemste vis.
 
Og ikke mindst et stort tak til alle jer, som blev (endnu) dygtigere til kamp i bebygget områder. 

Jeg er dybt imponeret over jeres høje faglighed inden for kamp i bebygget områder – jeres engagement og høje motivation! Det forpligter til kommende planlægningsarbejder!

 Foto: Lærke Weensgaard

Foto: Lærke Weensgaard

​Foto: Frederik Kirial

Foto: Frederik Kirial

Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring