Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

De kloge siger, at man lærer hele livet


Det er i hvert fald en tilgang, som hjemmeværnet i højere grad prøver at sætte fokus på. Med videreuddannelse i dag, kan vi blive langt dygtigere til at klare vores opgaver i morgen.

11-03-2019

​​​​Af Sune Andersen (S9 STHVKEJY) og Birgitte Frost Clausen (S9 STHVKEJY)


I forbindelse med kursen imod endnu bedre uddannede hjemmeværnsfolk, har Johnny Westermann lagt sin hverdag og sine oplevelser til skue, som nyuddannet NK/BEVDEL i et nyere kompagni baseret ud fra Grenaa, HVKNDJ.

Styrke i kendskab

Vi spurgte Westermann, hvad han fik ud af sin nye uddannelse, og han svarede, at styrken ligger i tankegangen: "Jeg skal eje min funktion". Der findes en sikkerhed ved følelsen af, at man kender sit felt, og med den tilgang er det muligt at fremstå og arbejde som en professionel befalingsmand. Denne uddannelse har styrket ham i at kunne løse opgaver på NK/DEL niveau, hvor overvejelser omkring, hvordan ens egne bedst muligt kan løse deres egne opgaver er af største vigtighed. Samtidig har hans uddannelse bidraget til en bedre erfaring i håndteringen og udøvelsen af samarbejde over flere grupper i delingsramme.

Sådan nogen som os…

Har jo brug for at vide, at der er andre i samme båd. For Westermann var det en følelse af, at på trods af, at samværet var en mere eller mindre blandet pose godter, så var alle kommet med et fælles hjerterum for hjemmeværnet. Dette også sammen med en forkærlighed for ledelse. Han kommenterer dog, at spændingen og intensiteten i løbet af uddannelsen fyldte så meget, at muligheden for at være social med "kollegaerne i trøjen" ikke var så stor på selve kurset, men at venskaber blomstrede efterfølgende med muligheden for at vende erfaringer fra livet i hjemmeværnet med hinanden.

For Westermann var uddannelsen nødvendig for hans virke som NK/DEL, og derfor var valget om at melde sig til kurset ikke svært. Men dette er ikke et bevis på manglende glæde for uddannelsen og dens mange positive resultater, og som Westermann selv beskriver, bragte uddannelsen ham til styrker på områder, som han ikke tidligere havde overvejet. Kurset ender, beskrevet af Westermann, intenst og krævende (dette er uden at afsløre for meget for kommende kursister), men at oplevelsen udelukkende har bragt godt med sig, også til efterfølgende refleksion.

Der skal anbefalinger til

Nødvendighed, er for Westermann et klart argument for, at kurset bliver spækket med kommende kursister. Han anbefaler uddannelsen til sine NK/DEL kollegaer, som mangler den, samt gruppeførere, som med uddannelsen kan få et større indblik i opgaveløsning, som er en u-diskuterbar del af livet og arbejdet i hjemmeværnet. Derfor giver Westermann et par gode råd med på vejen til andre, som eventuelt kunne finde på at tage uddannelsen:

  1. Få pakket godt med skriveredskaber og notesbøger (gode dage i sigte for den lokale boghandler)
  2. Genopfrisk brugen af kort og kalker inden start på kurset, og tag udstyr med så man kan tegne dem
  3. Forbered dig på intense dage med dygtiggørelse i befalinger!

Som en sidste kommentar, har Westermann valgt at inddrage os i sine ambitioner for hans personlige fremtid i hjemmeværnet. Her lægger han vægt på, at før han vil springe ud i endnu en videreuddannelse er det vigtigt at få praktisk erfaring i den funktion, han lige har fået, men at det næste trin på stigen vil være DF-uddannelsen. ​

Uanset niveau og erfaringer er tanken om en videreuddannelse i hjemmeværnet altid kærkommen, og derfor står din fører klar til at vejlede og guide dig i retningen imod et liv i hjemmeværnet med langt mere viden, løsningsevner, og refleksioner. Du kan begynde din uddannelsesrejse via linket nedenfor, hvilket vil føre dig direkte til hjemmeværnsskolens forside. ​

https://www.hjv.dk/oe/HVS/Sider/default.aspx


 Seneste nyheder

Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring