Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

Østjysk fane vist ved Hjemmeværnets 70-års jubilæum

Sammen med hjemmeværnssoldater fra hele landet deltog HD Østjylland i den officielle fejring af Hjemmeværnets 70-års jubilæum.

03-04-2019

​​​​​​​​Af L. Weensgaard (S9 HDEJY)

Både Dronningen og solen kastede deres lys over Hjemmeværnsskolen i Nymindegab søndag d. 31. marts, hvor Hjemmeværnets 70-års jubilæum blev fejret. 51 soldater fra HD Østjylland deltog i den officielle parade, som både H.M. Dronningen og H.K.H. Kronprinsesse Mary besøgte.

Under paraden overrakte Dronningen 70 års tegn til fem trofaste soldater, som har været en del af Hjemmeværnet siden dets begyndelse. En af dem var Erling Ethelberg fra HD Østjylland.

”Det er vigtigt, at vi siger tak til dem, der holder ved Hjemmeværnet, og det er imponerende, at vi har nogle, der har været med i 70 år,” siger distriktschef for HD Østjylland, Finn Jensen.

Udover et 70 års tegn fik Erling Ethelberg også mulighed for at spise frokost sammen med H.M. Dronningen:
”Det var en mærkelig fornemmelse at sidde og spise sammen med Danmarks regent,” siger han med et grin.

For de østjyske soldater startede fejringen af jubilæet allerede lørdag. Her besøgte de både Pansermuseet i Oksbøl, og de fik fremvist Hærens nye Piranha 5 køretøjer på Oksbøl Kaserne.

​​

Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring