Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

Har du husket hjelmen?

Udrustning er klar: TYR, vand i feltflaske, ekstra sokker, men har du husket det vigtigste? Har du husket hjelmen?

04-03-2023
​​​​​​​​​​Af L. Klærke, S9


Du har fået besked nogle gange, men nu får du lige den sidste påmindelse :)


Er du aktiv so​ldat, og har du stadig den gamle hjelm M/96? Så skal du snarest få byttet den til den nye opgraderede hjelm M/20. Den ligger bare og venter på dig!

Siden foråret 2022 har det været muligt for vores aktive soldater at få byttet deres gamle hjelm M/96 til en ny opgraderet hjelm M/20, som giver en væsentlig bedre komfort.

En del soldater - cirka 2.700 personer - har allerede fået byttet deres hjelm, men det er langt fra alle de aktive soldater. Så derfor ligger der lige nu 9.500 hjelme M/20 på lager og venter på at komme på hovederne af de resterede aktive soldater.

Er du en af dem, der ikke har fået byttet din gamle hjelm M/96? 
Så tænk på dit hoved og sæt gang i ombytningen snarest! 

For allerede nu bliver det sværere at få fat i den ny hjelm, da Hjemmeværnets beholdning er overgået til Forsvaret. 

”Alle aktive soldater, der har en hjelm M/96, skal have den nye hjelm M/20. Fra januar 2023 bliver det dog vanskeligere at få fat i den, fordi vores beholdning overgår til Forsvaret. Så hvis man venter med ombytningen, risikerer man at få udleveret en gammel hjelm,” siger chefsergent Tom Levå fra Hjemmeværnskommandoens Logistikafdeling.​


Fakta

​Hvordan bytter du hjelmen?


Byt ved SCD Holmstrupgårdvej, som når du plejer at bytte ting eller 
Kontakt din LOGSPEC

Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring