Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

​Kursisterne på Historiespecialistkursus der blev holdt i Tirstrup (Foto: Søren Munck)

Specialister i historie og formidling

Til at følge og formidle Hjemmeværnets historie uddanner vi specialister, der interesserer sig for den udvikling, vi går igennem. Læs om deres historiespecialistkursus og hvilken opgave de løser.

23-01-2020
​​​​​​​​J. Andersen / S9 HIST HDEJY

Historikere fra HDEJY og HDFYN deltog i et særdeles vellykket og lærerrigt specialistkursus. 

Lørdag blev vi indført i de historiske metoder. Her arbejdede vi med kilder, og vi fik forskellige cases, som vi foretog en kritisk gennemgang af. Søndagens tema var formidling - Og hvad er formidling? Det førte til en livlig diskussion.

Det var en krævende weekend, men der var dog også tid til social samvær, god service og forplejning.

Alle var fyldt op med gode ideer til det fremtidige arbejde på arkiverne og udstillingerne. Alt i alt en super weekend.​

 
(D​er arbejdes flittigt ved computerne på kurset, Foto: ​Søren Munck)​ F A K T A


​​
HJEMMEVÆRNETS HISTORISKE VIRKSOMHED 

Indledningen i historiehåndbogen lyder:

 

"Hjemmeværnets historie er både landshistorie og lokalhistorie. Det er på alle niveauer, at historien om Danmarks frivillige forsvar opleves og dermed skabes. Det er af faste og frivillige, at de begivenheder, der danner historien, skrives, samles, foreviges og opbevares, alt med henblik på senere fortolkning og formidling. ​


Mange forskelligartede brikker er allerede en del af det puslespil, der danner historien om det samlede danske frivillige militære forsvars- og Hjemmeværns historie. Det er en historie, der i mange henseender er en afgørende del af Danmarks nationale historie og dermed også en del af landets kulturelle arv."


Vi blev i 2019 70 år. Da vi i 2009 fejrede vores 60 års jubilæum udgav​​ Hjemmeværnet og Statens Forsvarshistoriske Museum en bog, der bl.a. fortæller om vores rolle i de forskellige årtier siden vores oprettelse.

Bogen giver et godt indblik i opgaven for de kvinder og mænd​, på hvis skuldre vi står i dag, og hvorfra vi skuer ud imod en fremtid, hvor vi skal være lige så beredte som hidtil.

Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg - Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224