Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

Som en skoleklasse i en slikbutik

Grej har en særligt dragende effekt på soldaten. Også når det er historisk grej, som her fortalt af historisk udvalg.

15-09-2020

​​​​​​

Af John O. Andersen | Historiker S9 HDEJY

Distriktets historiske udvalget har været på den årlige ekskursion til Aalborg Forsvars- og Garnisionsmu​seum. Den altid knappe tid, der altid er til rådighed, når man bevæger sig tilbage i historien for at studere den, blev brugt både på de udstillede genstande, men også på opbygningen af udstillingerne. 

Den sidste del er spændende, da distriktet også selv har en historisk udstilling på Flyvestation Tirstrup. Den er det muligt at besøge, hvis man er interesseret i at forstå bagrunden og kulturen bag det distrikt vi har i dag. 

Der blev selvfølgelig også opfrisket minder fra egen soldatertid, og ikke mindst nogle gode røverhistorier fra den gang. Efter en hyggelig frokost dykkede vi ned i ubåden Springeren - det Maritime Oplevelsescenter, der er et meget spændende og flot museum - her er rigtigt meget at se for den nysgerrige.

Alt i alt blev det en spændende og lærerig dag, hvor hele det historiske udvalg blev inspireret til, hvorledes historien kan vises frem.


REKLAME: 

Hvis du har interesse for historisk arbejde er du velkommen til at deltage i vores arbejde. Vi mødes hver TIRSDAG fra 0900-1500 på Flyvestation Tirstrup. Kontakt hdejy-historiker2-1@hjv.dk​ for at høre meget mere om, hvordan du kan være med.​


Foto: Bent Dichmann


 Seneste nyheder

Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring