Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

Hjemmeværnet indsat på stor opgave ved Aarhus Havn

Tidligere på ugen var Politihjemmeværnskompagni Aarhus indsat på Aarhus Havn. Deres hovedopgave har været at overvåge skibet ’Duncan Island’.

29-02-2020


Af KOMSPEC Olivia K​envig (HDEJY S9)

Det 178 meter lange containerskib 'Duncan Island' ligger nu til kaj i Aarhus Havn, efter der blev beslaglagt 100 kilo kokain. 

Politihjemmeværnskompagni Aarhus har været indsat på havnen siden fredag aften for at overvåge både skibet og skibets containere, mens politiet har eftersøgt for yderligere smuglergods. Politikompagniet har også stået for adgangskontrol til skibet.

Fredag formiddag blev kompagniet varslet om, at de skulle deltage i opgaven. Her blev kompagnichef kaptajn Per Asmussen overordnet projektleder og har sammen med politidelingsfører Bo Vahl-Jensen stået for at koordinere indsatsen på havnen.

Opgaven er stor og omfattende, ift. hvad Hjemmeværnet normalvis hjælper til med. Som udgangspunkt støtter de politiet i akuto​pståede situationer, som ofte ikke varer mere end 24 timer. I dette tilfælde har 12 mand fra kompagniet været indsat døgnet rundt siden fredag aften på 12-timers vagter. Derudover har to-tre mand stået for den logistiske støtte bl.a. forplejning, overvågningsudstyr og andet materiel .

Opgaven styres primært af Københavns Politi i samarbejde med Østjyllands Politi. Også de forskellige værn har arbejdet tæt sammen om at løse denne opgave. Kompagnichef i politihjemmeværnskompagni Aarhus Per Asmussen er meget tilfreds med forløbet.

"Det er enormt positivt at se, hvordan så mange hjemmeværnssoldater er trådt til, både fra mit eget kompagni samt Politihjemmeværnskompagni Randers – og øvrige værn.​​ ​Samarbejdet mellem alle involveret parter og Politiet, har fungeret optimalt også i denne situation", siger Per Asmussen. 

Operationen afsluttedes tirsdag den 25. februar klokken 18.00 efter fem dage på opgaven – et vellykket forløb hvor opgaven blev løst med stor tilfredshed!



F A K T A

Politihjemmeværnet er særligt uddannet til at støtte politiet.​ I politihjemmeværnet modtager soldaterne det særlige politifunktionskursus på 20 undervisningstimer. 

Det særlige kursus indeholder fag som færdselsregulering, konflikthåndtering, kommunikation, håndtering og registrering af effekter, adgangskontrol ved store arrangementer m.v., og afsluttes med en kontroløvelse for politifunktionen.

På videoen herunder kan du møde Jesper, der er frivillig officer i Politihjemmeværnet og fortæller om opgaverne, om lysten til at bidrage, og glæden ved at være til nytte​.

Se mere om opgaverne på www.vistillerop.dk


Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring