Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

Hærhjemmeværnsdistrikt Østjylland har fået et nyt kompagni

Den 1. juni kunne kaptajn Thorbjørn Dahl tage kommandoen over Infrastrukturhjemmeværnskompagni Østjylland.

02-06-2022

​​
Af OS K. Gunnestrup | HDEJY S9; Foto: Martin Enevoldsen | ​INFRAHVK EJY


Den 1. juni kunne kaptajn Thorbjørn Dahl tage kommandoen over Infrastrukturhjemmeværnskompagni Østjylland, en ny underafdeling, der - med udgangspunkt i to nu sammenlagte kompagnier, skal arbejde videre i en ny stærk konstruktion.

Major overdrager kommandoen
Major Jes Hebsgaard fra Hærhjemmeværnsdistrikt havde fornøjelsen af at aflevere kommandoen over kompagniet ved en parade i kompagniets lokaler på Sletvej i Tranbjerg, lige ved siden af TDC. "Henset til situationen står kompagniet nu styrket i forhold til den kritiske infrastruktur - kompetencerne de har er mere relevante end nogensinde" fortæller han.




Den særlige opgave
Hjemmeværnets infrastrukturkompagnier har nemlig nogle helt særlige kvalifikationer, når det kommer til bevogtning - de er nemlig specialister i særlige dele af den vitale infrastruktur i Danmark. Det er særligt omkring vital teleinfrastruktur, jernbaner, højspændingsanlæg og på kraftværker, hvor helt særlige sikkerhedsforholdsregler gælder.

"Der er behov for en helt særligt sikkerhedsuddannelse i de specifikke forhold der gælder der", fortæller kaptajn Thorbjørn Dahl, og nævner bl.a. særlig havneinfrastruktur som et eksempel, hvor færdighederne i at operere på og omkring fx jernbaneanlæg kan være nødvendige. 

Med sammenlægningen er opgaven nu, at få sammentømret kompagniets ledelse og soldaterne, og kompagnichefen fortæller, at han er glad for, at de har et stærkt hold. Den afgående kompagnichef Kim Nielsen, indtræder som næstkommanderende i kompagniet. Han modtog ved kommandooverdragelsen desuden commanders coin fra Hærhjemmeværnsdistrikt Østjylland for sit virke i Hjemmeværnet.

S​amarbejde med andre
Kaptajn Thorbjørn Dahl fortæller at de, når alle lige er kommet på plads og rammerne er sat, ser frem til at forsætte med uddannelse og øvelser og vil forsætte rekruttering til kompagniet. De har også stor interesse i at træne sammen med andre underafdelinger, og håber, at enheder fra andre underafdelinger inviterer sig selv forbi, så de kan lære hinanden at kende. 

En yngling på 70 år
Selvom kompagniet nu er nyt, så arver de historien fra de tidligere kompagnier. Det betyder at Infrastrukturhjemmeværnskompagni Østjylland allerede til efteråret kan fejre 70-års jubilæum, noget de glæder sig rigtigt meget til at invitere til, og vi glæder os til invitationen.

Herunder ser du kompagniets​ nye underafdelingsmærke. Tillykke til alle i kompagniet med den nye stærke sammensætning.




Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring