Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

Besøg ved Jydske Dragonregiment

En større flok fra Hærhjemmeværnsdistrikt Østjylland var tidligere i oktober på besøg hos Jydske Dragonregiment i Holstebro for at fortælle om Hjemmeværnet

25-10-2022

​​
Af Vivian Uhrenholt og Lene Irene Hagen | 
POHVKARH (redigeret af HDEJY S9)

​Dit engagement i Forsvaret behøver ikke at slutte, blot fordi du afslutter din værnepligt og bliver civil. Der er al mulig grundt til at stræbe efter at videreudvikle de kompetencer og færdigheder tjenesten i Forsvaret giver, for der er så meget mere at komme efter og bidrage med.

 

Det er bl.a. budskabet over for de værnepligtige Hærhjemmeværnsdistrikt Østjyllands soldater møder, når de besøger de værnepligtige hos Jydske Dragonregiment, der er i gang med en basisuddannelse.  Den 12. oktober tog bl.a. fem soldater fra Politihjemmeværnskompagni Aarhus mod kasernen i Holstebro med fuldt læsset BUSELT, distriktets føringskøretøj og politiets mobile kommandostation. Målet var at sætte Hjemmeværnet på dagsordenen for de værnepligtige.

Vivian fra Politihjemmeværnskompagni Aarhus var med og fortæller om, hvordan kompagniet var med til at præsentere Hjemmeværnet:

"Laylas opgave var indenfor i auditoriet, hvor hun skulle præsentere sig selv og sine oplevelser med hjemmeværet for de unge HBU-soldater. Udenfor stod Nikolaj på en stand i fuld skyttepåklædning, tog imod soldaterne og fortalte om Politihjemmeværnskompagni Aarhus og viste vores våben. Svend viste hjemmeværnets føringskøretøj frem, noget der interesserede de unge soldater, der nærmest holdt fest inde i køretøjet. Godt at Svend havde nøglerne i lommen, så der var kontrol over situationen. 

Bo havde fornøjelsen af at fremvise politiets mobile kommandostation, hvilket også var en stor succes. Der skulle dog en del forklaring til for at de unge soldater troede på, at det var en ægte politibil.

Jeg selv gik rundt blandt soldaterne og talte med dem om hvad Hjemmeværnet laver, og hvad det vil sige at være en del af Hjemmeværnet - både rettigheder og pligter. Til gengæld fik jeg mange gode historier fra de unge HBU'er.

Længere inde på området havde Infanterihjemmeværnskompagni Østjylland en stand, hvor de fremviste deres materiel og udrustning og bag dem holdt Infanterihjemmeværnskompagni Eshøj til med tre opklarings-GD'er og en imponerende mængde våben. Vi supplerede hinanden godt, og som altid var humøret højt både blandt os soldater fra Hjemmeværnet og blandt de unge HBU'er.


Engagementet var så godt, at ca. 30 soldater var 
klar til at høre mere om Hjemmeværnet og gerne ville kontaktes igen. 

Dagen sluttede ved ​23-tiden efter vi havde aflæsset materiel og afleveret køretøj. En skøn dag, som vi gerne gentager til 
foråret."​


​​

​​
Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring