Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

Årsprøven bestået

Musikhjemmeværnskompagni Aarhus har netop bestået deres årsprøve efter et travlt forår.

10-05-2022


Af OS K. Gunnestrup | HDEJY S9, Foto: OL C. Poje​zny


"Der har godt nok været travlt den seneste tid", fortæller kompagnichef Morgens Bergh. 

Forårskoncert i musikhuset, musik til officielle begivenheder og for nyligt en​ årsprøve, har fyldt på programmet for Musikhjemmeværnskompagni Aarhus, der består af et orkester​ og et tambourkorps.

"Hvert år aflægges en årsprøve, der overværes af en musiksagkyndig fra hjemmeværnskommandoen samt repræsentanter for regionen og distriktet", fortæller han. Prøven er for alle musikkorps der skal demonstrere, at de kan spille en koncert, og tambourkorpsene skal demonstrere, at de både spiller og marcherer pænt. 

Det giver selvfølgelig mening, da musikhjemmeværnskompagnierne leverer musik til officielle og festlige begivenheder, og her repræsenterer Hjemmeværnet både indadtil og udadtil. 

Tambourkorpset er i øvrigt tilgået fra Marinehjemmeværnet, og det glæder kompagnichefen, at de nu, i endnu større grad, har mulighed for at bidrage med deres talenter. Han har også kun ros til alle sine musikere, der til prøven har ​vist, at de kan og vil løse opgaven.

Den næste opgave, der ligger og venter er Valdemarsdag d. 15. juni, hvor der skal spilles på rådhuset i Aarhus, og selvom der er godt fyldt op i orkestergraven, er der stadig plads til flere. Så er du god på tuba eller kornet, så hører kompagniet meget gerne fra dig. 





Læs mere på www.hjv.dk/oe/MUHVKARH og kontakt kompagniet, hvis du er interesseret eller har brug for deres musikalske talenter.





Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring