Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed



Oberst Peter Fausing tiltræder som chef for Landsdelsregion Vest 1. august 2021.


"JEG HAR KOMMANDOEN" gjalder råbet ud over hele paraden, da oberst Peter Fausing får kommandoen over Hærhjemmeværnets Landsdelsregion Vest.

27-06-2021

​​
Af OS K. Gunnestrup | HDEJY S9

Generalmajor Jens Garly, chef og øverstbefalende for Hjemmeværnet, har netop modtaget regionens fane fra den afgående chef oberst Flemming Agerskov, som forlader stillingen​ for at gå på pension. Fanen og kommandoen er nu overdraget til en ny chef, som bliver ansvarlig for at fastholde og udvikle den region af Hjemmeværnet, som Hærhjemmeværnsdistrikt Østjylland er en del af.

 Oberst Peter Fausing modtager distriktets fane fra generalmajor Peter Garly (Foto: K. Gunnestrup) 


Hærhjemmeværnsdistrikt Østjylland deltager i paraden med et kommando, der repræsenterer et bredt udsnit af distriktets personel. Forrest står oberstløjtnant Christina Pojezny, der, med kommandooverdragelsen, også får en ny chef. Men hvad betyder kommandooverdragelsen?

"Det ligger selvsagt i ordet, at der sker en overdragelse af kommandoen fra den udgående chef til den indgående chef. I forsvaret højtideligholder vi chefskifte ved afholdelse af parader", fortæller distriktschefen. "Her bliver den fysiske overdragelse af myndighedens fane til den nye chef samtidig markeringen af, at kommandoen og ansvaret for enheden nu er overgået til den ny indsatte chef."


Distriktschefen foran distriktets soldater ventende på, at kommandooverdragelsen begynder (Foto: K. Gunnestrup).

Distriktets deltager sammen med regionens øvrige hærhjemmeværnsdistrikter, som dækker områderne Nordjylland, Midt-og Vestjylland, Sydøstjylland, Syd-og Sønderjylland og Fyn. Det er altså et stort ansvarsområde oberst Peter Fausing bliver ansvarlig for at lede.


Landsdelsregionens enheder side om side på paradepladsen (Foto: K. Gunnestrup).

Der er mange soldater, der forsat skal uddannes og trænes, så niveauet og færdighederne kan opretholdes på et tilstrækkeligt højt niveau, så vi til alle tider er klar, når vores støtte efterspørges fra det øvrige forsvar eller civile myndigheder. Kapaciteter og enheder skal hele tiden opbygges og fornyes med tilgang af flere soldater - både nye og erfarne, som ønsker at bidrage til forsvaret af Danmark.

Og her har distriktet også et ansvar jf. distriktschefen, som vi i den grad er lykkes med at løfte på trods: "Distriktet har, igennem de sidste fire måneder, haft stort fokus på opretholdelse og udvikling af militære enkeltmandsfærdigheder. Der har - til trods for Coronanedlukninger, været udvist en kæmpe vilje, en høj grad af fleksibilitet og et stort engagement i hele distriktet, som har muliggjort, at hovedparten af de planlagte uddannelsesaktiviteter er blevet gennemført, og endog med meget stor tilslutning. Distriktet står således lige så stærkt i dag som før Corona pandemien 
ramte", fortæller hun. 


Distriktschef oberstløjtnant Christina Pojezny (foto: K. Gunnestrup) 

Vi ser også på et efterår, hvor vi allerede har planlagt både distriktsøvelse og certificeringerne til beredskabsstyrken, som understøtter vores uddannelse og træning, og som skal demonstrere vores færdigheder. Det er noget, der allerede bør være på alles læber. 

"Et meget aktivt efterår går os i møde" . Jeg vil særligt fremhæve vores Regions-/distriktsøvelse i 24.- 26. september. Her har mange gode kræfter været i gang igennem de sidste måneder, med at planlægge en rigtig god øvelse for alle distriktets soldater. Vi skal have indsat de mange forskellige kapaciteter distriktet indeholder og ikke mindst anvende de militære færdigheder, som er blevet opbygget eller vedligeholdt igennem det sidste års tid. Jeg ser meget frem til denne øvelse og håber på et meget stort fremmøde.

På spørgsmålet om, hvorvidt obersten inviteres med på øvelser i Hærhjemmeværnsdistrikt Østjylland svarer hun resolut: "Ja, obersten vil naturligvis blive inviteret til alle vores større aktiviteter, så vi håber på, at få lejlighed til at møde obersten i det østjyske".


Tiltrædende chef oberst Peter fausing træder første gang ind foran de underlagte enheder


Chef for Hjemmeværnet generalmajor Jens Garly giver den tiltrædende chef rosende ord med på vejen.


Oberst Peter Fausing taler til gæsterne og de fremmødte enheder, han nu overtager ansvaret for
Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring