Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

​Oberstløjtnant Finn Jensen (Arkivfoto)

Oberstløjtnant Finn Jensen stopper som Distriktschef


Distriktschef Oberstløjtnant Finn Jensen får nye udfordringer i NATO Joint Force Command Brunssum i Holland

14-01-2020

​​​​​​​​​​​​​​​Af SG K. Gunnestrup / S9 HDEJY

Knap er nytåret overstået før de mange små to-do sedler med utopiske nytårsforsæts og udfordringer er fejet i skraldespanden. Fremad som altid…

Det gælder dog ikke alle. Ved årets åbning af Hærhjemmeværnsdistrikt Østjylland kunne distriktschef Oberstløjtnant Finn Jensen fortælle, at han er beordret i en ny stilling som afdelingschef i NATO Joint Force Command Brunssum, der ligger i Holland. 

Det betyder et farvel til Hjemmeværnet og distrikt Østjylland efter 6 år og allerede den 1. marts 2020 ligger geværet klar på standpladsen klar til en afløser i stillingen. Det betyder, at alle kompagnichefer i distriktet på et tidspunkt får ny nærmeste forsatte, og at også alle fastansatte på distriktet får ny chef, med alle de udfordringer det kan give. 

Finn siger dog selv: "Det at få ny chef giver selvfølgeligt uro – og min opfordring er bare at køre videre på fuld drøn – idet distriktet og kompagnierne er i meget god udvikling i den rigtige retning - så det vil være fortsættelse af nuværende fokus og linje."


Finn kommer, med sit sceneskift, ikke til at slippe fortidens vikingesymbolik. Vi bærer i dag Moesgaardmasken på vores distriktsemblemer, og på JFC HQ Brunssums våbenskjold optræder et vikingeskib, som i den sammenhængen symboliserer vikingernes evner som søfarer og deres effektive militære taktik (læs mere om våbenskjoldet her).

Har du lyst til at læse mere om JFC HQ Brunssum, så finder du deres hjemmeside her.
 



N A T ​O - F A K T A 

Ved du hvad et hybrid angreb er? Og er du forberedt bedst muligt? 

NATO’s trusselbillede peger i højere grad på, at vi skal forberede os på hybride trusler og angreb. 

NATOS første svar er ”forberedelse”. Derfor uddanner og træner vi igen og igen vores færdigheder i vores rolle som hjemmeværnssoldater. Ellers bidrager vi ikke til forsvaret. 

Se videoen fra NATO og lær, på 2 minutter, meget mere om hybride angreb og trusler. Og tag så snakken i din enhed om, hvordan I forbereder Jer bedst muligt.


Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring