Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

Det er marginaler der afgør, om skuddet rammer effektivt

Skydefærdigheder er en grundsten hos soldaten. Derfor arrangeres åbne skydninger, hvor færdighederne kan pudses af og nye bygges på.

13-09-2020

​​​​

Af K. Gunnestrup | HDEJY S9

Talemåden "at banke rust af" er nok meget godt dækkende, når man udfordres lidt ekstra af et dårligt indskudt våben, våde fragmentationsbriller og mål, der synes langt uden for rækkevidde. Så må der graves dybt efter den erfaringen med skydning, der er oparbejdet.

Det kræver tid, og ikke mindst mange skud, at få den erfaring. Det følger også af enhver soldats mantra om de tre ting der skal til for at oparbejde rutine: 

"overindlæring, overindlæring og overindlæring..." ​​​ 

Derfor arrangerer Hærhjemmeværnsdistrikt Østjylland åbne skydninger for alle medlemmer, hvor der er skydemuligheder for både geværskytten, som netop har gennemført den grundlæggende våbenuddannelse, og til den soldat, som har mange års erfaring og rutine. 

Dagens skydninger i Hevring skydeterræn får skytterne forbi den traditionelle langdistanceskydebane for indskydning af geværerne. Herefter til feltskydebanen, hvor evnen til at bedømme afstande og prioritere kommer i spil. Og til nærkampskydebanen, hvor der trænes nærkamps- og reaktionsskydning på ned til 10 meters afstand.

Kedetegnene for skydningerne er skydeledere, der tilpasser skydningerne til netop skytternes færdigheder og behov, og som krydrer den praktiske træning med viden, der kan løfte den enkeltes niveau. Uanset om det handler om den basale våbenbetjening eller rationalet bag bevægelsesrutiner ved nærkampskydning, hvor det er marginaler der afgør, om et skud rammer effektivt.  

Kendetegnet er også, hvordan alle hjælpe hinanden med sikkerheden, betjeningsprocedurer og med gode råd; og måske en kæk bemærkning, når man får et lidt bedre træf end naboen.​

Tilmeld dig den næste åbne skydning her:

>> 10. Oktober 2020: indskydning og skyttemærkeskydning.​

Læs mere om uddannelsen til skydelærer​

>> Grundlæggende Skydelærerkursus​​

>> Opkvalificeringskursus Skydelærer - ​​Ud​videt Skydeteknik​

Der arbejdes med at få sigtemidlerne stillet rigtig.

På feltskydebanen kræver de varierende afstande til skiverne mere af skytterne.


På feltskydebanen kræver de varierende afstande til skiverne mere af skytterne.

   

 Det er marginalerne der afgør, om et skud rammer effektivt. Det bliver tydeligt, når der trænes nærkampskydning.



Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring