Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

​LMG-skytte på arbejde med maskingeværet

Masse af udfordringer i Hevring Skydeterræn

To skydebanedage i Hevring Skydeterræn gav flere og anderledes udfordringer til de skytter, der var taget afsted.

31-05-2021


Af K. Gunnestrup, HDEJY S9, Foto: Svend Wæver, POHVK Aarhus​

Efter en maj måned med enormt meget regn viste vejrguderne sig fra den mest fantastiske side, da godt 60 soldater fra Hærhjemmeværnsdistrikt Østjylland tog i skydeterrænet i Hevring for at øve deres skydefærdigheder.



Skydning er en af de militære fag og færdigheder, der kræver den største opmærksomhed og træning for at sidde lige i skabet. Weekendens to skydedage gav heldigvis rig mulighed for træning og der meldes om tilfredse deltagere over hele linjen.

De to skydedage bød på et varieret skydeprogram der, ud over indskydning for skytterne, bød på skydning på feltskydebane, reaktionsbaneskydninger, handlebaneskydninger, nærkampskydninger, feltskyttemærkeskydning og skydning med let maskingevær.

Det er jo næsten alt hvad en skytte kan ønske sig, for både at få trænet sine præcisionsfærdigheder, men også sine evner under mere vanskelige forhold, hvor tiden ikke er på skyttens side. F.eks. når der er tale om pludseligt opdukkende mål på kort afstand.

Men det var ikke alt. Ud over ovenstående var der mulighed for at prøve kræfter med skydning fra køretøj i bevægelse, hvor skytten enten sad på passagersædet eller stod i bagenden af en åben firhjulstrækker (GD), og derfra skulle nedkæmpe pludseligt opdukkende mål i terrænet rundt om køretøjet. 

Det var en af de opgaver, der i særlig grad udfordrede skytterne, og derfor også var med til at løfte niveauet. Der var altså rig mulighed for at få trimmet færdighederne, og det forlyder at instruktører og skydeledere udfordrede skytterne, med stor tilfredshed hele vejen rundt. 

Den næste distriktsledede skydeaktivitet er til september, hvor der er mulighed for at prøve kræfter med mærkeskydning på traditionel langdistancebane. Indtil da er det med at hænge i rundt omkring i underafdelingerne, så færdighederne løbende forbedres.











 Seneste nyheder

Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring