Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

Støtte til rolig genåbning af genbrugspladser

Politihjemmeværnskompagni Aarhus sørgede for, at genåbningen af genbrugspladserne i Aarhus foregik uden problemer.

08-04-2020

Af Lærke W​eensgaard, S9

Mange aarhusianere havde ventet på, at portene til genbrugspladserne blev åbnet igen, efter at de var lukket i på grund af COVID-19.  D. 31. marts fik private igen adgang til genbrugspladserne, og Politihjemmeværnskompagni Aarhus sørgede for, at det foregik uden problemer. 

Østjyllands Politi havde forinden bedt kompagniet om at sikre, at der ikke opstod kø ved genbrugspladserne, som kunne genere den øvrige trafik.  

De frivillige soldater fra Politihjemmeværnskompagni Aarhus var lynhurtige til at melde sig til opgaven forklarer løjtnant Bo Vahl, der var taktisk leder under indsættelsen:
”Der gik ikke mere end én time, så havde vi vagtplanen besat med personel samtlige dage.”

I alt var der brug for ni soldater til at holde et vågent øje med trafikken ved Aarhus kommunes seks genbrugspladser samt én i Odder. Soldaterne besøgte løbende genbrugspladserne på kørende patruljer. 

Alle steder forløb genåbningen stille og roligt:
”Det hele gik meget, meget nemt,” siger løjtnant Bo Vahl. 

Kun en enkelt gang var det nødvendigt for en af patruljerne at bede nogle af de besøgende om at rykke lidt væk, så de ikke generede den øvrige trafik. 

Oprindeligt var kompagniet blevet varslet, at de skulle støtte genåbningen af genbrugspladserne en hel uge. Det hele forløb dog så gnidningsfrit, at støtten kun var nødvendig i to dage.

Under indsættelsen var de frivillige soldater selvfølgelig også opmærksomme på at mindske risikoen for spredning af COVID-19. 

”Så vi sprittede hænder af til den helt store guldmedalje,” siger løjtnant Bo Vahl.

 Seneste nyheder

Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring