Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

Vi stiller op

Hærhjemmeværnsdistrikt Østjylland var i går aftes på besøg ved de værnepligtige ved Jydsk Dragonregiment i Holstebro.

26-04-2023

​Hærhjemmeværnsdistrikt Østjylland var i går aftes på besøg ved de værnepligtige ved Jydsk Dragonregiment i Holstebro.

Soldaterne blev bl.a. informeret om de mange muligheder der er for at "forlænge" sin soldatertid efter værnepligten, samtidig med at man passer job eller studie.

De ca 200 værnepligtige blev delt op i to hold hvor det ene hold gik i auditoriet og det andet hold fordelte sig på de udendørs udstillinger.

I auditoriet fik de værnepligtige en orientering om Hjemmeværnets opgaver ligesom de 4 deltagere fra distriktet fortalte om deres vej ind i Hjemmeværnet. 

Det at gøre en indsats for Danmark ved bl.a. at bevogte kritisk infrastruktur, støtte politiet, beredskabet, forsvaret samt øvrige myndigheder, appellerer til mange forskellige ligesom frivillig hjemmeværnstjeneste er godt at have på CV'et.

Udenfor var de forskellige enheder fra Hjemmeværnsdistrikt Østjylland repræsenteret med soldater, materiel og køretøjer, og de værnepligtige fik lov til at prøve kræfter med forskellige våben, signalmidler, politibil og overvågningskøretøjer.

Alt i alt en rigtig god aften i selskab med nogle interesserede unge mennesker, som forhåbentlig gik derfra med en større viden om Hjemmeværnet.

📷 Else-Marie Trærup



Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring