Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

Mere end 239 gange godt arbejde

Alle der har deltaget i og medvirket til certificeringerne roses for indsatsen.

12-12-2021

Af. K. Gunnestrup | HDEJY S9 

Hærhjemmeværnsdistrikt Østjylland har gennemført ikke mindre end seks certificeringsdage og er godt i mål. BEREDSKABSSTYRKE 2022 er nu stort set formeret. 

En indsættelsesparat kapacitet
Målet var 240 certificerede soldater og vi har nået 239 - det er faktisk ret godt. Helt konkret betyder det, at vi - i vores indsættelser, planlægning og operationer, har et rigtigt stærkt hold at bidrage med.

”I forhold til uddannelse til beredskabsstyrken så betyder et højt og tilfredsstillende antal, at distriktet og dets kompagnier sikrer en indsættelsesparat kapacitet, der kan tage første bølge, mens resten af styrken kan gennemføre resteredende dele af deres uddannelse. Et højere antal giver derfor mulighed for en højere kvalitet af resten af styrken”, fortæller stabschef ved Hærhjemmeværnsdistrikt Østjylland kaptajn Mads Roulund.


Stor tak til alle involverede
Der lyder stor tak til planlæggere, kontrollanter, hjælpere og momenter, som har været med til at gøre hele scenariet muligt. Holdet har bestået af en stor blanding af frivillige og fastansatte, som har pudset af og rettet, så både kontrolmarchen og bevogtningsøvelsen har givet det bedste resultat. 

Og selvfølgelig en stor tak til de 239 certificerede soldater, der har bevist, at de er fastbesluttet på at vedligeholde og udvikle såvel militære- som førermæssige kompetencer.

”Beredskabscertificeringen ved HDEJY har gennemgået en stor transformation. Vi har nu langt større fokus på kontrol af enkeltmandsfærdigheder, føringsvirksomhed og enhedens bevogtning af objekt. Hvilket har afstedkommet en langt højere tilfredshed med certificeringsøvelsen fra vores soldater end tidligere. De oplever at blive kontrolleret og vejledt, få vedligeholdt og udviklet kompetencer – og ikke mindst, at de har gjort sig fortjent til at bære mærket ”Beredskabsstyrke 2022”, fortæller distriktschef oberstløjtnant Christina Pojezny, inden hun forsætter: 

”Men inden vi kommer til selve udførelsen af de 6 certificeringsøvelser, så har hele det foregående år stået på hårdt arbejde med at få videreudviklet og tilpasset vores nye certificeringskoncept. I spidsen for dette arbejde har kaptajn Mikkelsen (S7) stået. Han er frivillig og leder af uddannelseskontole​lementet under S7. Ud over planlægningen af certificeringen, så har han også været øvelsesleder på stort set alle certificeringsøvelserne. Jeg vil gerne udtrykke min store anerkendelse af det kæmpe arbejde, som han har præsteret for at få gjort vores certificeringsøvelser tidsvarende, relevante, udviklende og udfordrende. In absentia - han kunne desværre ikke være tilstede på sidste øvelse, tildeles han Commanders Coin for en helt ekstraordinær indsats til glæde og gavn for alle distriktets soldater. TAK!”.

Nu påhviler det alle soldater, at finde vedligeholdende uddannelse til kompetencekataloget. Et godt sted at starte er distriktets aktivitetsoversigt (AKOS), som du finder her (bag login): AKOS 2022

  










Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring