Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

Fanekommando ved Dronningebesøg

Hendes Majestæt Dronningen besøgte Aarhus d. 3-4 Juni som del af sommertogtet med Kongeskibet Dannebrog.

01-07-2022

​​Af KP M.K. Rasmussen | HDEJY S9; Foto: KP M.K. Rasmussen

​Hendes Majestæt Dronningen besøgte Aarhus d. 3-4 Juni som del af sommertogtet med Kongeskibet Dannebrog. Byen var iklædt Dannebrogsflag og ved havnepladsen i midtbyen var der modtagelse af Kongeskibet. Region Vest udsatte en fanekommando som skulle indgå i modtagelsen. Hjemmeværnsdistrikt Østjylland opstillede to faner med tilhørende parade. 17 mand varetog opgaven og for mange var det første gang sådan en opgave skulle løses.

​Der var blevet indkaldt og opfordret til deltagelse forud, og i tiden optil arrangementet blev der trænet og øvet på en hverdagsaften. "I fællesskab løfter vi opgaven" er et velkendt motto for hjemmeværnet, og denne gang ingen undtagelse. Blandt deltagerne var der entusiastiske nybegyndere ud i eksercits og andre havde nylig erfaring fra bla. værnepligt i Den Kongelige Livgarde. Gode råd, fif og tricks blev runddelt og videreformidlet indtil alle var klar på opgavens indhold og løsning. 


På dagen blev der efter morgenmad trænet endnu en gang, inden turen gik mod havnen. Paraden forløb uden problemer og udgjorde et flot indslag til den i forvejen flotte opstilling. Blandt publikum bemærkede mange til stor undren, at det var Hjemmeværnet som stod opstillet. En god reklame og samtidig en fin opvisning i, hvor alsidige opgaver vi løser. 




Hendes Majestæt Dronningen inspicerede paraden, og derved fik hun hilst på hele den opstillede parade som stod med geværerne præsenteret. Da paraden var overstået kunne soldaterne sænke skuldrene igen og ånde lettet op. Nervøsiteten stiger når det bliver virkeligt og mange øjne hviler på een​, fejl skal undgås og det modvirkes med en god forberedelse. Alle fik en stor oplevelse ud af deltagelsen og gik derfra med en stolt rank holdning - med rette.


Så når du næste gang ser en fanekommando på aktivitetslisten, så tøv ikke med at tilmelde dig. Fanekommandoer oprettes ved mange forskellige anledninger, f. eks ved højtideligheder ved mindesmærker. Dele som bør hyldes og huskes, da de er en del af vores militære DNA. Derfor bringer det også særlige oplevelser med sig, at løse sådanne anderledes udfordringer og opgaver.

Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring