Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

Forsvarets medalje for International Tjeneste

Chefen for Hærhjemmeværnsdistrikt Fyn var i dag taget til Ærø i en helt særlig anledning.

12-02-2022

Det var en glad og stolt uddannelsesstøtteofficer Søren Degn Laxy, der direkte indkommet fra skydebanen, modtog Forsvarets Medalje for International Tjeneste, for sin tjeneste i Ukraine i sommer, hvor han var med til at træne deres "hjemmeværnssoldater".

 

Efter en kort missionsforberedende uddannelse, tog han sammen med to soldater fra Hæren og to andre hjemmeværnssoldater til det sydøstlige Ukraine i midten af maj 2021, for at være instruktør på den britisk ledede træningsmission Operation Orbital. Her underviste de i syv uger en noget blandet gruppe soldater, der enten var helt grønne eller også uddannede med erfaring fra fronten.

De ukrainske soldater blev blandt andet blevet trænet i bykamp, rensning af skyttegrave, førstehjælp og andre grundlæggende militære færdigheder.
De ukrainske soldater er som udgangspunkt otte måneder ved østfronten. Dernæst er de otte måneder retur til kasernen, hvor nogle af dem får mulighed for at blive trænet ved Operation Orbital.
Briterne står i spidsen for træningen af de op til 300 ukrainske soldater og danskerne fungerer som instruktører på gruppeniveau.

 

 


Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring