Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

HDFYN opretter testcenter COVID-19

Det første fynske testcenter for COVID-19 (Corona-virus) er under opbygning på det militære område på Højstrup, hvor distriktet har hjemme. Centeret opstilles af civile leverandører, og selve testproceduren foretages af ansatte i Sundhedsvæsenet.

21-04-2020

​ HDFYN/S9


​Hjemmeværnsdistrikt Fyn har, sammen med personel fra Hæren, fået til opgave at støtte testcentret ved at hjælpe folk til og fra området i dagtimerne, så der undgås yderligere smittespredning og testen forløber smidigt. Udenfor testcentrets åbningstider passer hjemmeværnsfolk på testcentret for at forhindre tyveri, hærværk o.s.v. 

Testcentret er opstillet på distriktets garageplads. På den måde kan distriktet og testcentret fungere samtidigt. 

Tre hjemmeværnskompagnier er indledningsvist sat på opgaven: Hjemmeværnskompagni Odense Dalum, Stabshjemmeværnskompagni Fyn og Hjemmeværnskompagni Odense Havn.

Kompagnierne løser opgaven på skift en uge ad gangen, men hjælper hinanden om nødvendigt. 

Det er ikke fastlagt, hvor længe testcentret skal være oprettet. 

Der er ikke adgang til testcenteret, hvis man ikke har en opgave der. Så man kan desværre ikke komme ind og se, hvad der sker, hverken i dagtimerne eller når testcenteret er lukket. Distriktet vil dog gøre sit for at man kan følge med i, hvad der sker. Dette gøres blandt andet af de tre indsatte kompagnier og S9, der vil følge situationen og lægge billeder og historier fra indsættelsen på hjkv.dk og på Facebook. 

S9/HDFYN

 



Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring