Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

Øvelse Lindorm 2018

• Dagen var den 3. november 2018.
• Stedet var Depotområde Tirstrup
• Vejret var flot efterårsvejr.




07-11-2018

​​​​

Inge Jagd Sørensen, webmaster



Alt var godt for de fremmødte fra Hærhjemmeværnsdistrikt Fyn, der havde valgt at bruge dagen eller weekenden til en efterårsøvelse.

Nogle var der på grund af inspektion af kompagniet, andre var der for at supplere disse kompagnier, og andre igen for at være momentstyrke (fjende). En hel del var der også af en vigtig grund, nemlig for at hjælpe på forskellig måde, således at øvelsen kunne løbe af stablen.


Hele området er fyldt med bunkere og hangarer, og enhederne fra Nordfyn, Middelfart (+) og Odense-Dalum skulle alle sammen bevogte bunkere af én eller anden karakter, stor eller lille.

Enhederne var kommet til området fredag aften, og godt midnat var der etableret kontrol med adgangen til det bevogtede område. I løbet af lørdag var der små stik mod dem, og senere egentlige angreb.



Lørdag middag var alle i
gang, så man måtte trække på reserven. Den bestod af de folk, der bemandede kommandostationen og/eller bevogtede denne.



Opgaven var, at gennemsøge et bevokset område omkring et gammelt forsyningsdepot, og Johnny, som var blevet udpeget til at være fører, fortalte, at selv om det var både år og dag siden, nogen af dem han fik med på afsøgningen, havde været egentlig i felten, så er det stadig sådan, at;
en gang indlært – aldrig glemt! De fandt da også en genstand i en bunker, hvor døren stod på klem. Den blev så taget med videre til nærmere undersøgelse.



​Infanterikompagni Fyn
 var med (inkl. MOTOV) og havde oprettet BSO i et skovområde i udkanten af et af bunkerområderne. 


  Momentstyrken (fjenden) kom fra                                 Søndag, var det folkene fra HVK
  hjemmeværnskompagni Midtfyn.​​                                  Svendborg, der var i felten.


Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring