Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

​Velkommen til årets skyttestævne

Skyttestævne i Borris 2018 - en fuldtræffer!

Brokkehovederne og pessimisterne havde det svært, for der var intet at være utilfreds med. Næsten alt gik efter skydeleder Erik Koll’s planer. Vejret var godt, skydningerne var gode. Og alle deltagerne smilte hele vejen hjem til Fyn!

20-08-2018

Af Palle Christiansen, HVK Sydfyn 

Lørdag den 18. august blev Hærhjemmeværnsdistrikt FYN’s skyttestævne ”skudt” i gang. Til paraden var der 105 skytter og 100 hjælpere trådt an. (Eneste lille problem var, at der oprindeligt var tilmeldt 122 skytter, men 15 sendte afbud i sidste øjeblik).

Kompagnichef Per Christiansen, Hjemmeværnskompagni Sydfyn, bød velkommen til årets skyttestævne. Han sagde blandt andet: - Få nu en god snak sammen med hjemmeværnskammerater fra andre enheder, og sørg for at udveksle oplevelser og erfaringer. Han sluttede med at sige: - Lad den bedste skytte, og det bedste hold vinde!

Herefter tog de 16 skydehold, samt vennerne fra Landeskommando Schleswig-Holstein ud på banerne og fik en god dag. De 18 baner stod klar til at modtage dem. Snart efter bragede skuddene ud over Borris hede.​


Skydebaner med oplevelser

Det blev endnu en gang bekræftet, at det var nogle kreative baner som Erik Koll og hans hjælper-team havde udformet. Traditionen tro.

En ung pige, der var skytte på Infanterikompagni FYN’s hold, fastslog: - Jeg har lige været inde og aftjent min værnepligt, og de skydninger jeg oplevede der, var bare almindelige baneskydninger. Men ved skyttestævnet her i Borris er banerne noget særligt. De er både kreative og spændende at opleve!

 
På bane 1 skulle skytterne skyde fra en gyngende platform, hængt op i kæder. Kommentar fra skytte: - Det er jo bare lige som at skyde fra et køretøj i bevægelse. 

På bane 15 skulle der skydes på en distance hvor skiverne stod 600 meter ude på heden.
På bane 16 skulle indtages bøvlede skydestillinger, for at kunne stikke geværet gennem noget, der lignede en skrå brevsprække.  
 
På en nabobane skulle skytterne kæmpe sig vej ud i terrænet for at evakuere en såret kammerat (sandsæk), mens man skulle skyde på opdukkende banditskiver.

Pulsbanen på bane 18 var vist det sted, hvor skytterne blev ret forpustede. De skulle gennem 5 stationer. Undervejs skulle de forcere forhindringer, gå på line, og kravle op på et ”tag”. Samtidig med at de skulle forsvare sig. Naturligvis skarpt overvåget af SIKBM.

 
Søndag manglede skydeholdene kun 2-3 baner, så oprydning af materiel kom tidligt i gang.
Der skal lyde en stor tak til alle skytter, og naturligvis hjælperne, som sørgede for at det hele fungerede.

De vandt
- Holdskydning.
  Årets pokal blev (igen) vundet af HVK Svendborg-1 med 13.822 point
  Nr. 2: HVK Odense Havn med 12.138 point 
  Nr. 3: Stabskompagni FYN med 11.465 point

 
Årets pokalvindere

2. plads                                                                 3. plads


- Individuelle vindere, GV-skydning:
  Nr. 1: Finn Chr. Langkjær, HVK Svendborg med 3054 point.
  Nr. 2: Carsten Sølvtofte, HVK Odense Havn med 2987 point 
  Nr. 3: John Kaare Hansen, INFKMP FYN med 2880 point


Nr. 1 Gevær


- LSV-skytter, individuelle:

  Nr. 1: Stian Ravn, HVK Sydfyn med 3262 point
  Nr. 2: Nikolaj Sander, HVK Svendborg med 2927 point.
  Nr. 3: Martin Nørregaard Nielsen
HVK Svendborg med 2871 point

- LSV-skytter, hold:
  Nr. 1: HVK Svendborg med 635 point.
  Nr. 2: INF KMP FYN med 550 point
  Nr. 3: HVK Nyborg med 545 point

 ​



Feltreporter Palle Christiansen, Hjemmeværnskompagni Sydfyn







Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring