Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

Stor indsats på Fyn

Når vi ser tilbage på et begivenhedsrigt døgn, kan vi være stolte over det, vi sammen har udført.

Ikke mindre end 118 hjemmeværnssoldater var i gang med de opgaver, som stormflod og det ulykkelige uheld på Storebæltsbroen stillede os.

03-01-2019

​​​​​​


Major Morten Haubro, næstkommanderende ved Hærhjemmeværnsdistrikt Fyn takker alle for en flot indsats. Vi levede atter op til vores motto; Når Fyn har brug for hjælp.


Distriktet blev kontaktet tidlig tirsdag morgen, og operationscenter blev oprettet.

I løbet af dagen var mange folk indsat på havnene i Nyborg, Fåborg og Svendborg i forbindelse med højvande og stormflod samt i Nyborg, hvor der hurtigt blev oprettet kommandostation tæt på uheldsstedet på Vestbroen.

Over middag blev flere opgaver afsluttet, da Beredskabet fik styr på vandmasserne, og I Nyborg gjorde man klar til afspærring omkring godstog og lyntog på baneterrænet.

Personel fra flere kompagnier var på Fåborg havn, hvor de arbejdede med fyldning af sandsække, opsætning af flydespærringer og afspærring af området.

Siødæmningen blev oversvømmet ved éttiden, og et køretøj holdt klar ved Ambulance Syd. Ligeledes holdt der et køretøj ved Helnæsdæmningen for at hjælpe, hvis der blev behov her.

Vandstanden i Bagenkop og Rudkøbing Havn nåede ca. 1.70.

Odense og det nordlige af Fyn, som var udsat tidligt på dagen, slap heldigvis billigt denne gang. I den forbindelse havde vi to mand på Odense brandstation, men de kom aldrig i aktion.,

Den nationale Operations Stab (NOST) og det lokale beredskab (LBS) blev oprettet, Forsvaret var indsat med helikoptere og MHV 242 var med til observation og sikkerhed ved Broen.

Klokken 15.40 var alle trukket tilbage bortset fra folk på Fåborg havn.

De ca. 25 mand i Nyborg, der skulle fortsætte, når de to tog blev trukket ind på det aflukkede terræn i Nyborg, har en længere vagt foran sig.

 

 

 

 

 


 Seneste nyheder

Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring