Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

Uge 12 - lordag

Til lykke til Camilla, Klaus, René og Nicklas!
Efter at have gået grueligt meget igennem, har 4 stolte soldater fået det eftertragtede ærmemærke: ”Beredskabsstyrke 2019”.

26-03-2018

Presse- og informationscentret

UDDANNELSESUGEN I NYMINDEGAB
Lørdag, den 24. marts 2018

 

Ærmemærkerne blev overrakt af kaptajn Bjarne Barslund, som sammen med sine officerer havde voteret sig frem til, at de 4 var blevet certificeret. Camilla, Claus, René og Nicklas, vil nu blive optaget i Beredskabsstyrkens rækker. Som individuelle medlemmer, og med dertil hørende muligheder for ekstraordinære og unikke oplevelser!

 

 
Camilla                                                              Rene


I øvrigt kørte der en øvelse, som varede det meste af lørdagen, og indtil søndag morgen.  De certificerede deltog sammen med 8 andre fra Lovpligtig Uddannelse 4. De skulle etablere en ”AKP” (adgangskontrolpost) ved den gamle hjemmeværnsskoles port. Klaus og Camilla (2 af de certificerede) havde funktioner som gruppeførere. Her fik de oplevet et bredt register af udfordringer. Hvem må komme ind, hvem må ikke? Har håndværkeren adgang? Etc. Etc.

 

AKP’en blev etableret, og det var et ret stort setup, at gøre kontrolposten funktionsklar. Men opstillingen gik nu rigtigt hurtigt for de friske soldater. Det nødvendige materiale blev slæbt frem, for eksempel vejskilte, bevægelige bomme, ”hesco-bastions”, trådhegn, stærkt lysende lamper, og meget mere.

 

 

To førstehjælps”ulykker” blev også afprøvet. En figurant faldt om uden for hegnet. Han blev undersøgt af LPU 4’erne,de fik en prognose om hans tilstand, og fik ham pakket ind med en lunende sovepose.  Den anden episode, som udløste akut førstehjælp, var en skudveksling oppe på hedeterrænet øst for bygning 13. En af patruljens folk blev ”skudt” i benet. Han blev hjulpet væk fra kampzonen. Patruljen fandt en våbencontainer og en forladt faldskærm, samt våbendele i terrænet. Det blev meldt, og rapporteret.


I forbindelse med øvelsen kørte en kommandostation i bygning 13, hvor Erik fra Middelfart og J. Møller fra Fredericia sad og ekspederede ind- og udgående signaler.

 

 

 

 



Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring