Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

4-dagskursus nummer 60

En forlænget weekend med god og relevant uddannelse, hvor der er tid til både fordybelse og socialt samværd. Det er 4-dagskursus med Svanemølle kompagniet.

27-05-2022

​​Foto/Tekst Ledende informationsofficer K.H.OPhus

4-dagskursus er det "klassiske" hjemmeværnskursus - 4 dage hvor kompagniet er samlet og (efter)uddanner sig i en række forskellige emner og med rig mulighed for socialt samvær. Dvs. undervisningen ikke kører frem til sengetid, men slutter, så der er tid til at være sammen. I dag er de fleste kursus i Hjemmeværnet meget fokuserede, meget målrettede og aldrig med tid nok – og så ryger det sociale aspekt ofte, eller bliver i hvert fald meget sekundært. 4-dagskurset givet plads til fællesskabet.

En anden væsentlig komponent i dette kursus-format er kammeratskabsaften. En aften hvor man hygger sig med gode hjemmeværnskammerater, buddies. Det er også en aften hvor udnævnelser, duelighedstegn mv. gerne uddeles – og med en bid brød til.

Svanemøllen kompagniet har en stolt tradition for at afholde 4-dagskurser. Faktisk er kursus i år nummer 60 i rækken - lidt af en bedrift.

Flere ting på programmet

Emnerne der er på programmet inkluderer BSO (beredsskabsområde), vej-, område og rumopklaring og overvågningslinier. Og det er netop overvågning kompagniet er i gang med. da vi besøger dem fredag eftermiddag. Formiddagen er gået med teori, og nu er det tid til at prøve det i terrænet.

Dagens uddannelse er også helt i helt i tråd med årets tema i distriktet, overvågning. 2 grupper er i gang med etablering af observationsstader, hvorfra de kan overvåge et stykke vej. Bag det laver de underbringelsesområde, hvor de soldater, der ikke er på post kan spise, hvile eller sove.

KC Kiehn​ fortæller at det er tradition i kompagniet, at kursus altid afholdes i Kristi himmelfarts-weekenden. Det faste tidspunkt gør, at folk aldrig er i tvivl om hvornår det er, men til trods for det kunne fremmødet være højere. Godt 25 hjemmeværnssoldater deltager – enkelte kommer til i, når de får weekend fra jobbet. En enkelt soldat blev godkendt til Hjemmeværnet mandag, iklædt tirsdag og er nu med på kursus. Andre soldater har været med på kursus siden 1979 og har et tæt venskab. Her er plads til alle.
Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring