Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

En aften i coronaens skygge

Mandag aften gennemførte Hærhjemmeværnsdistrikt København parade ifm. udlevering af Forsvarsministernes Medalje for Særlig Indsats.

13-10-2022

​Tekst og foto: LDIOF KN K.H.Ophus


Mandag aften stod atter i Coronaens tegn. Denne gang dog i form af fejring af nogle af de mange hjemmeværnssoldater fra distriktet, der leverede en særlig indsats under pandemien.  Næsten 400 soldater fra distriktet var indstillet og mere en 250 var mødt frem til paraden på Svanemøllens Kaserne for at få udleveret Forsvarsministerens medalje for særlig indsats – mange med gæster. 


Det blev en flot aften i tusmørket, hvor distriktschef oberstløjtnant Christian Bach Byrholt roste de mange folk, der i en kritisk periode, viste hele nationen at der findes en mandsreserve, der med en velfungerende kommandostruktur, kunne træde til og støtte samfundet. 


Grundet det store antal medaljemodtagere, foregik udleverings således at modtageren var linet op med dobbelt afstand I geledderne, hvor chefen gik rundt blandt dem, mens navnene alle modtagere blev læst op. En måske mindre højtidelig oplevelse for den enkelt, men ingen blev snydt for et håndtryk, et smil og måske en venlig bemærkning fra chefen. 


Commanders Coins


Herefter fik paraden besøg af chefen for Landsdelsregionen, oberst Per Sander Rouff. Han kaldte chefen for POHVK KBH frem, hvorefter denne modtog en stor ros – ikke bare for hans indsats under Covid, men for hans fantastisk arbejde på flere områder over en lang periode. Derefter modtog han med et håndtryk oberstens commanders coin nr. 9. En velfortjent anerkendel​se til chefen for et kompagni, der leverer på både de almindelige hjemmeværnsmæssige områder, men også mht. indsættelser. Stort tillykke til Henrik. 


Også delingsfører 1 og 2 fra infanteri kompagniet modtog en coin. Denne fra chefen fra den amerikanske enhed, der besøgte os ifm. BRAVE LION. Også tillykke til dem. 


Efter den officielle del, var der mulighed for at taget et portræt med sin medalje brystetog derefter lige til maven. 


En godt og ikke mindst flot arrangement. 


Tak for jeres indsats 



Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring