Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

Vil du være Granitkæmper fra 2007!?

Dette er ikke breaking news, mere en historie om hvorfor vi er mange, der elsker øvelser på Bornholm. I aften tager HVK Rødovre til Bornholm på deres øvelse RØD RØV (tur) - den skal der også nok komme faktisk nyt fra.

26-08-2022

​​​Af: LDIOF KN K.H. Ophus​​

“Vil du være Granitkæmper 2007!?” råbte Lilholm ind i hoved på mig. “JA!” skreg jeg. Han hørte mig tydeligvis ikke, for han råbte det en gang til, endnu højere: “VIL DU VÆRE GRANITKÆMPER 2007!?”. Jeg skreg endnu højere, for gu ville jeg være det – nu og for altid. Og så lod han mig springe i Opalsøen, den iskolde sø, som jeg havde stået og dirret på kanten af, på en klippeafsats 6-8, måske 10 meter oppe. Jeg hang i luften i en evighed, og da jeg ramte vandet, var det så koldt at det slog luften ud af mig, og jeg var næsten i chok over den intense kulde. Det tog et par sekunder, sikkerhedsdykkeren kiggede på mig, men jeg var klar. 

Jeg havde sovet en times tid, da jeg havde fumlet med nattens sidste post. Den lå også lidt dumt dernede på Hammerhavn. Trætheden, både den mentale og fysiske var også til at tage og føle på. Jeg husker “Sandau” stod af der – han orkede ikke at lede mere. Jeg var bare lykkelig, da jeg fandt den og kunne søge mod det shelter ved søen, hvor jeg kunne få lidt hvile. Mængden af søvn var helt afhængig af hvornår man kom ind, efter at have fundet alle posterne og løst de – i flere tilfælde rimeligt hårde fysiske prøver - med 15 kg. i rygsækken. 

Granitkæmper  

Granitkæmper var en opgavemarch som DBH afholdt i hvert fald et par gange midt i 00’erne. En 24 timers udfordring for enkeltmand – lang, hård og med mange poster, hvoraf en del var fysisk ret krævende. Og en fantastisk tur gennem det særegne Bornholmske landskab 

Dengang var jeg en af de 6-8 folk fra patruljedelingen i København City (nu en del af stabskompagniet på SVMK), der tog mod udfordringen om en hård opgavemarch på Bornholm. Så vidt jeg husker var der omkring 24 tilmeldte fra hele landet og vi var 11 der fik et “Granitkæmper 2007”-ærmemærke. Det har jeg nu sat velcro bag på, og vil helt undtagelsesvis sætte på uniformen, når jeg fredag lander på Bornholm. For jeg er lidt stolt af det. 

Rød Røv (tur) 

Patruljedelingen er også med på turen i denne weekend, hvor HVK Rødovre er på deres øvelse RØD RØV (tur), der også inkluderer en opgavemarch. PTR/DF Daniel, som naturligvis gennemførte Granitkæmper i overlegen form dengang, er med og skal blandt andet støtte på den del af øvelsen, der hedder “pres-tur".  

Hvad øvelsesdeltagerne fra Rødovre møder i denne weekend.. tja? Men hvis det bliver bare i nærheden af den oplevelse Daniel, Klaus og jeg var gennemførte i 2007, så får de en fantastisk oplevelse. Navnet RØD RØV (tur) lægger i hvert fald op til en god weekend. Og så må vi se om de er lige så trætte og stolte – og meget lidt kække, som vi var efter Granitkæmper 2007 for 15 år siden. 

Bemærk at “Granitkæmper” og “Rød røv (tur)” ikke har noget med hinanden at gøre - ud over Bornholm, opgavemarch og sikkert en virkelig fed udfordring ud over det normale. 

 

Læs også artikel fra Hjemmeværnsmagasinet, december 2007 , sat ind som billede nedenfor:

 


Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring