Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

3 af de 4 folk fra det vindende hold - Simone var ikke i KMP denne aften, foto: K.H.Ophus.

Flot førsteplads til HVK Rødovre i international styrkeprøve

HVK Rødovre stillede 2 hold, til den tyske konkurrence for soldater Internationaler Mönchengladbacher Militärwettkampf (IMM) I forrige weekend.

18-10-2022

​I alt 6 hjemmeværnssoldater fra HVK Rødovre samt 2 mand fra HVK Næstved, fordelt på 2 hold a 4 soldater, deltog i den udfordrende militær-konkurrence i Mönchengladbach. Især det ene havde god grund til at være godt tilfredse med deres indsats. De vandt nemlig i deres kategori: “Internationale reservister". Og ikke nok med det. Deres indsats rakte til en 7. plads i en samlede konkurrence, som også inkluderede folk fra stående styrke i Nato – og en række andre specielværn.

Selve konkurrence

Selve konkurrence forløb over en godt 11 km lang rute, med en lang række meget forskellige opgaver. Opgaverne var både fysiske, vidensba​​serede og militær håndværksmæssige og inkluderede: Uniformsgenkendelse, skydning med G36, Ilmarch, FØHJ til druknede/HLR, FØHJ med flere tilskadekomne/prioritering af tilskadekomne, bygning af en bro, gummibådssejlads, team challenge/samarbejdsøvelse, forhindringsbane, klatrevæg, biathlon - laser/løb, bårefræs og så afslutningsvis en tilpasset version af den tyske trænings-tilstandsprøve. Alt I alt lidt af en mundfuld for de i alt 45 hold fra 7 nationer, der deltog i årets konkurrence.

Lyst til mere

“Den flotte placering giver kun inspiration til mere", fortælle SKYLÆ Daniel, der sammen med Michel, Simone og Michael udgjorde holdet, der vandt for “Internationale reservister". Han ser gerne at kompagniet deltager næste år, hvor ambitionen er en endnu bedre placering. Det andet hold fra Rødovre med Martin, Mathias, Bera og Jake endte på en samlet 30. plads.

For chefen for HVK Rødovre, kaptajn Kurt Klausen er det også en god aktivitet. “Den flotte placering  vidner om et fornuftigt fagligt niveau i kompagniet", fortæller han. “Og så er der det sociale aspekt – med vores samarbejdspartnere i NATO, men også især mellem folkene i kompagniet, Det er noget der sikre fastholdelse og det er faktisk noget vi gør rigtigt godt og noget, som vi lægger vægt på"

Om IMM

Konkurrencen består af en bred vifte af relevante opgaver inkl. skydning, march, orientering og generel militær viden og er opgavetyper soldaten ville kunne møde ifm. en udsendelse. Den tester soldaterne på både enkeltmandsfærdigheder, men også gruppens evne til at samarbejde, og finde løsninger. Der ud over har arrangementet og til formål at styrke kammeratskabet med soldater fra andre NATO medlemslande.

Konkurrencen er inddelt i en række kategorier for stående styrke, reservister og andre, som f.eks. enheder fra toldvæsnet, justistministeret, brandvæsnet mv. For stående styrke og reservister er konkurrencen også delt op i nationale (tyske) og internationale hold. Der konkurreres indenfor de enkelte kategorier og om en samlet placering.


 

Det andet hold fra Rødovre, uden Bera, foto K.H.OPhus



Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring