Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed



Hjælp til politiet ifm. KÆMPE koncert på Amager

Masser af mennesker, cykler, biler og taxier er opskriften på kaos - eller en opgave hvor vi også kan støtte.

06-08-2022

​​

Af Kaptajn Dan Nordskov, kompagnichef HVK Fabriksparken - foto KN K.H.Ophus

 

Hjemmeværnssoldater med kompetencerne i orden mht. trafikregulering hjælper Politiet med at få koncertgæster sikkert afsted fra Øresundsparken på Amager, der i denne uge danner ramme om 4 totalt udsolgte koncerter med Ed Sheeran. 


Denne sommer kan folk igen komme til koncerter og især på Amager er der folkefest. I alt 160.000 mennesker har købt billet til de 4 koncerter. Ud over en fantastisk musikalsk oplevelse for de mange, kan det også skaber en stor trafikal oplevelse, når arenaen tømmes for folk, der vil væk fra området på ganske kort tid.  

Dan fortæller om opgaven torsdag aften: “Vi ankom kort før koncerten startede og der overvejede man om denne kunne gennemføres pga. tordenvejr over Amager og det sydlige Sverige. Faktisk måtte opvarmningsbandet gå af scenen før tid. Regnen væltede ned og en del koncertgængere forlod koncerten for at søge ly for regnen. Men efter godt 30 minutter, hvor den elektronik som var over scenen kunne blive fjernet, kom Ed Sharon tilbage på scenen. Han kvitterede med at spille hele sættet + 3 numre yderligere, så koncerten sluttede først kl. 23:00”. 


Vores opgave 

På det tidspunkt skulle 40.000 tilskuer + ca. 8.000 gratister som stod uden for hegnet og på bakken omkring “Sneglen” hjem. ​


Vores opgave var fordelt over 4 kryds, samt en stikvej hvor vi skulle sikre at de biler som var i området, herunder rigtig mange taxaer kunne komme væk uden at påkører alle dem som gik og cyklede samt at forhindre at der kom nye biler til der hvor folk gik. 


Kompagnichef, kaptajn Henrik Bruun styrer opgaven og koordinationen med indsatsleder politi, der glædede sig over at vores 6 mand frigiver 4 betjente til andre opgaver.  


Og førstehjælp 


En cyklist faldt og slog hoved i jorden, Yvonne fra POHVK KBH støttede med førstehjælp og tilkald af ambulance. Manden afvist dog hjælp og blev ført væk af venner. 


Vi fortsætter 


Koncerterne og dermed opgaven kører i perioden 3-6. august og vi er med hele vejen. 




Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring