Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

​Foreløbig kontrolpost etableret

Årets første certificeringsøvelse vel gennemført

I marts er der afviklet fælles certificeringsøvelse som et samarbejde mellem Hjemmeværnsdistrikterne i Nordsjælland og Københavns Vestegn.

09-03-2019

Certficeringsøvelser i Hjemmeværnet kører nu på andet år og skal sikre at Hjemmeværnet kan bidrage til det danske beredskab. Med beredskabsstyrken skal Hjemmeværnet kunne stille med kort varsel til et akut beredskab for Danmark. For at kunne indgå i beredskabsstyrken skal hjemmeværnssoldaten kunne demonstrere, at han behersker en lang række af situationer, som man vil kunne blive udsat for som hjemmeværnsmand i forbindelse med indsættelse. Det kontrollerer vi i Hjemmeværnet gennem en certificeringsøvelse.

Øvelsen blev afholdt i Høvelte og i samarbejde med Hjemmeværnsdistrikt Nordsjælland. Det er et super oplagt øvelsesområde, som ligger centralt for begge distrikter. Det var også første arrangement, hvor begge nytiltrådte distriktschefer, Oberstløjtnant Vilhelm Roy Elsang fra Københavns Vestegn og Oberstløjtnant Kim Villum Hansen Guldbech fra Nordsjælland, fik mulighed for at se hvad deres kompagnier, førere og soldater kan præstere.

Årets første udgave af certificeringsøvelsen indledtes med en grundlæggende repetitionsuddannelse ved tre stationer, hvor emnerne var brug af bevogtningscontaineren, førsthjælp og kontrol af køretøj ved adgangskontrolpost.

Forevisning af bevogtningscontainer ved en af de tre stationer.

I anden del af øvelsen blev deltagerne udsat for forskellige indspil herunder håndtering af journalister, aflevering fra civile af mistænkelige genstande, demonstration samt en handling, som ender med et førstehjælpsmoment. Helt overordnet skal det gennem øvelsen sikres, at den enkelte hjemmeværnsmand bestrider de grundlæggende krav, som der skal til for at kunne løse hjemmeværnets kerneopgave, som er bevogtning.

 

Demonstranter trænger ind på objektet

I den forbindelse forventes det, at vi i Hjemmeværnet kan bevogte et objekt, hvor kun berettigede personer får adgang ligesom det også forventes, at vi kan yde førstehjælp og kan skyde med gevær.

 

Førstehjælpsmoment, hvor civil skal have hjælp

Med weekendens øvelse lykkedes det at få yderligere 32 hjemmeværnsfolk certificeret, så distriktet fortsat er over målet med antallet at hjemmeværnsfolk i beredskabsstyrken. Udover de certificerede har der været et tilsvarende antal hjemmeværnsfolk til at planlægge og gennemføre øvelsen med de mange indspil og denne gang har Hjemmeværnskompagni Kongens. Lyngby trukket det store læs.

Tak for veludført indsats fra både øvelsestagere og tilrettelæggere.

Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring