Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

Farvel og forhåbentligt på gensyn

Det var ordene fra vores afgående distriktschef obertsløjtnant Vilhelm Roy Elsang.

For kun 14 dage siden fik vi alle den for distriktet triste besked, at Vilhelm med kort varsel skulle tiltræde i en ny stilling allerede her fra 1. februar.

30-01-2022

Ved en hastigt indkaldt corona-begrænset afskedsreception blev det muligt for de nærmeste at hilse en sidste gang på distriktschefen.

Vilhelm nåede at være tre år ved distriktet og fik på den relativt korte tid sat fokus og retning på at Hjemmeværnet skal være beredskabsklar og gennem træning og øvelse konstant skal forbedre kompetencer og færdigheder på alle niveauer fra menig til fører til chef. Ved konstant at lære af vores fejl, bliver vores løsninger hver gang lidt bedre.


Da coronaen tog sit indtog i Danmark blev distriktets evner og kapacitet for alvor sat på prøve, men som distriktschefen sagde, var beslutningen om at lade netop Distrikt Københavns Vestegn stå for opbygningen af bl.a corona call center et valg som han var overbevist om, at distriktets frivillige kunne løfte. Men han ved også godt, at det har trukket store veksler på de frivillige men også at det har været en helt ekstraordinær situation.


Vilhelm har også sat retning på 2022. Her skal der øves med udgangspunkt i skarpe opgaver og med opbygning fra det indledende analyse og førervirke og frem til at øvelse på papir for til sidst at munde ud i en fuld øvelse med alt mandskab.


Som Vilhelm plejer at sige "Alt står på skuldrene af de operative opgaver, for det er jo i sidste ende det der gør at vi alle stiller op, fordi noget er værd at kæmpe for"

Distriktet ønsker Vilhelm tillykke med sit nye job og takker for tre fantastiske år, som har udviklet distriktet langt ud over hvad der kunne forventes. Det har været en fornøjelse at have dig som chef.

Vi håber at se dig snart igen i en funktion i Hjemmeværnet.


 Seneste nyheder

Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring