Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

Flot fremmøde til ledertræning

I mange år har der i Hærhjemmeværnsdistrikt Københavns vestegn været fokus på førervirke i felten. Nu er tiden kommet til også at fokusere på ledelse.

27-02-2019

Det er ikke fordi førervirket ikke er vigtigt. Det er det også og i mange år har distriktet støttet op om føreruddannelsen ude i kompagnierne med træning i befalingsudgivelse, standardfremgangsmåder og huskeord. Nu er tiden kommet til også at fokusere på ledelse.

Fokus på ledelse skal støtte op om kompagniernes delingsførere og gruppeførere i deres arbejde med at få enhederne til at fungere i dagligdagen.

Emnerne for denne ledertræning var rollen som leder og motivation og fastholdelse, som var valgt for at hjælpe med at sikre stort fremmøde til kompagniernes aktiviteter med tilfredse hjemmeværnsfolk.

Ledertræningen var bygget op som korte oplæg med diskussion og opgaver for at sikre høj deltageraktivitet.


Deltagerne blev til første emne bedt om at svare på, hvad de selv opfatter som en god leder, og hvorfor lederrollen er vigtig i Hjemmeværnet. Deltagerne var på den måde selv med til at komme med svarene. Ord som rummelig, troværdig, personkendskab, faglighed og forberedt kom på tavlen. Det kom også frem, at ledelse er vigtigt for at sikre Hjemmeværnets overordnede mål og for at få folk til at arbejde sammen om fælles mål.

Et andet kendetegn for god ledelse er at mestre balancen mellem forskellige ledelsesopgaver som personaleledelse, faglig ledelse, driftsledelse og strategisk ledelse. Man skal også forstå hvilken ledelsesstil der bør anvendes i forhold til personellets individuelle kompetenceniveauer. Begrebet situationsbestemt ledelse fik i denne sammenhæng en ekstra dimension, fordi man ofte leder en sammensat flok, hvor kompetenceniveauerne kan være meget forskellige.

I anden del af aftenens uddannelse var der fokus på motivation og fastholdelse, hvor der bl.a. blev set på Maslovs behovspyramide, motivationsfaktorer og hygiejnefaktorer. Der blev også set på belønning som motivator.

Vores nye distriktschef, Oberstløjtnant Vilhelm Elsang, deltog også i aftenens program. Han præsenterede sine egne vigtigste motivationsfaktorer for sit engagement i hjemmeværnet.  For distriktschefen er Forsvar, Indsats og Succes i prioriteret rækkefølge de vigtigste.  Motivationsfaktoren Forsvar blev fremhævet som det vigtigste element i hele Hjemmeværnets idegrundlag, hvor de danske værdier er værd at forsvare og kæmpe for. Distriktschefen bandt sine motivationsfaktorer sammen med de indsatsområder, som han vil have fokus på som ny chef, som bl.a. omfatter fokus på det operative niveau og at sikre distriktet relevante opgaver.


Ud fra deltagerantallet og det samlede engagement ser det ud til, at denne type aktivitet vil blive gentaget  i fremtiden. Deltagerne blev afslutningsvist bedt om at komme med bud på nye emner og også her var der godt engagement og mange gode bud.

Tak for en god aften i godt selskab.


Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring