Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

Forsvarsministeren takker personligt for Hjemmeværnssoldaters støtte

Alle Hjemmeværnssoldater, som har ydet en indsats i anden runde af den frivillige indsats i forbindelse med COVID-19  med opbygningen af kontaktopsporingsenheden har fået et særligt brev i deres e-Boks.

09-10-2020

Det er intet mindre end en personlig tak fra Forsvarsminister Trine Bramsen for den ydede indsats.

Som hun siger, er både testkapaciteten og kontaktopsporingen af stor vigtighed for håndteringen af COVID-19 i Danmark.

Baggrunden i anden runde frivillig indsats var den fornyede stigning i antallet af smittede og behovet for at generere flere folk til kontaktopsporingsenheden.

Det blev besluttet at korttidsansætte flere folk i corona-kompagniet til at styrke kontaktopsporingsenheden, men det tager tid at få ansat flere folk.

Indtil ansættelserne var på plads, var det derfor frivillige fra Hjemmeværnet, som primært hjalp i corona call centret og på den måde frigjorde nogle af de faste folk i call centret, så de kunne hjælpe i kontaktsporingsenhederne. Man gjorde det på den måde, fordi det kræver et par dages oplæring at indgå i kontaktopsporingsenhederne.

Styrkegenereringen var ikke bare styrkegenerering. Der fulgte en masse andre opgaver med som administrationselement, adgangskontrol, it og logistik. Alt sammen opgaver, som også skulle løses af frivillige hjemmeværnsfolk.

 

Nu er den frivillige indsats overstået for denne gang og der er kortidsansat nye folk i corona call-center og nu med en styrket indsats til kontaktopsporing.

Hjemmeværnet formåede på meget kort tid at få genereret frivillige indtil der var opbygget en kapacitet. Det er en af de typer af opgaver, som hjemmeværnet er skabt til at håndtere. Hjemmeværnet er en del af det danske beredskab og kan med kort varsel indsættes i opgaver i såvel i militært som et civilt beredskab.

Hvis du også kunne tænke dig at være en del af Hjemmeværnet, så gå ind på www.finddithjv.dk.

 Seneste nyheder

Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring