Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

Hjemmeværnet indtager Lolland

Hjemmeværnets specialer på Sjælland – kaldet MIP (Motoriseret Overvågning – Infanteri – Patrulje) har øvet en større indsættelse på den lolland-falterske muld.

14-05-2023

MIPs tre forskellige typer enheder kan tilsammen forsvare et landområde og sågar også presse fjenden tilbage ved at angribe. Det er infanteriet, som skal gennemføre den egentlige kamp imens motoriseret overvågning opererer på flankerne af en fremrykningsakse imens patruljerne kan komme med efterretninger om fjenden på meget tæt hold af dem.

I denne weekend skulle Hjemmeværnsdistrikt Københavns Vestegn agere fjende, som trak op gennem Lolland fra Rødby mod Vordingborg. På forsvarssiden var der andre MIP-enheder fra Sjælland.

På denne måde kan både de forsvarende enheder og de angribende enheder træne de discipliner, som de er specialiseret i.

I dette scenarie skal man forestille sig, at fjendtlige enheder er blevet landsat i Rødby og vil trække op igennem Lolland og Falster som et første skridt til at indtage dele af Danmark.

Det er lige præcis det Hjemmeværnet i tidernes morgen blev skabt til – vi vil bidrage til at forhindre en besættelse af Danmark.

Derfor træner vi på tænkelige scenarier, så vi altid er beredskabsklar. Hjemmeværnet er bygget på frivilligt arbejde og kendetegnet ved evnen til at stille op i kritiske situationer, vi passer på Danmark, og det har vi gjort i mange år.

Vi er en integreret del af det nationale beredskab og arbejder tæt sammen med andre myndigheder for at sikre den bedst mulige beskyttelse af Danmark.

For at kunne fortsætte vores arbejde, er vi afhængige af at kunne rekruttere flere frivillige.

Vi søger dig, der er villig til at give noget af din tid til at hjælpe andre i nød, og som er klar til at træde til i tilfælde af krise og katastrofer. Hvis du også ønsker at gøre en forskel og være en del af vores fællesskab, er vi klar til at modtage netop dig.

 

Har det fanget din interesse og vil du gerne høre mere om Hjemmeværnet, så mød Hjemmeværnet til åbent arrangement den 31. maj kl. 19.

Mød Hjemmeværnet her: https://www.facebook.com/search/top?q=m%C3%B8d%20hjemmev%C3%A6rnet

Du kan også se TV2's indslag om øvelsen her:

https://www.tv2east.dk/nyheder/13-05-2023/1930/1930-13-maj-2023?clip=7477fcfd-00cd-4c05-903e-3304681da9fe

  

Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring