Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

Hjemmeværnssoldater fra Ballerup og omegn har bestået certificeringsøvelse


En alarmering med stillested i Jonstruplejren blev startskuddet til Hærhjemmeværnsdistrikt Københavns Vestegns certificeringsøvelse 2019.

19-10-2019

​ Øvelsen er kulminationen på et halvt års intens befalingsmandsuddannelse, føreruddannelse, rekognosceringer og stabsøvelser. Før øvelsen for alvor gik i gang, blev alle samlet i auditoriet i Jonstruplejren. Det var en glimrende mulighed for distriktschef Oberstløjtnant Vilhelm Roy Elsang til at forklare den dybere mening med øvelsen. Som distriktschefen forklarede, skal vi fokusere på at kunne stille op ved at træne realistiske scenarier i et realistisk set up. 

Tidligere har vi primært trænet støtte til det øvrige samfund som en ekstra kapacitet i beredskabet. Men hvis der opstår en militær krise i Danmark, skal vi ikke kun være til rådighed til civile beredskabsopgaver. Så skal vi både kunne varetage militær opgaveløsning såsom støtte til NATO enheder og sikringsopgaver og fortsat beskytte samfundsvigtig infrastruktur.

 

På øvelsen blev der også trænet i brug af hund til bevogtningsopgaver

Derfor var det også den type situation, som blev øvet første weekend i oktober. Som en del af det realistiske scenarie er der også afgivet distriktets mobile enheder til støtte for hæren i Oksbøl og resten øver på relevante objekter i Jonstruplejren og andre steder i distriktsområdet.

Det er helt centralt at der øves i kompagnistrukturen, så det er de lokale kompagnier, der fører folkene. Det gælder også Hjemmeværnskompagni Ballerup. Det er kompagnierne som gives opgaverne der skal løses, og det er kompagnierne som skaber rammen for indsættelsen af soldaterne, og vi skal kende de objekter, som vil skulle bevogtes i krise. Og vigtigst af alt skal vi alle fleksibelt kunne afgive og modtage soldater i forskellige opgaver.

Ved at øve på et realistisk scenarie, bliver vi bedre til at løse opgaven, hvis krisen indtræffer.

Med weekendens øvelse lykkedes det at få yderligere 50 hjemmeværnsfolk certificeret, så distriktet er over målet med antallet at hjemmeværnsfolk i beredskabsstyrken. Hjemmeværnskompagni Ballerup fik også 15 af sine medlemmer certificeret.

Distriktschefen håber, at øvelsen har givet et billede af hvad Hjemmeværnet fremover forventes at skulle dygtiggøre sig i og at øvelsen har bidraget til at det vi øver, giver mening – Fordi vi stiller op og forbereder os på i morgen.

Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring