Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

Juleaften i mindelunden 2022

Mens Danmark forbereder sig på at fejre jul i familiens skød samles der også deltagere i mindehøjtideligheden i Mindelunden.

24-12-2022


Mens julefreden breder sig og mørket sænker sig over Danmark mødes en gruppe hjemmeværnsfolk ved institut for blinde og svagtseende bag Mindelunden i Ryvangen. De skal deltage i årets fakkelvagt og højtidelighed på det store gravfelt. Vejret er med os i år – regnen er ophørt og vinden er svag, det er mildt vejr og forberedelserne forløber helt som planlagt. Her er det værd at nævne at Landsdelsregion Østs ny chef oberst P. Sander Rouff var mødt op og udtalte sin tak til deltagerne. Han fik samtidig anledning til at fortælle om sit engagement i forsvaret og vigtigheden af at passe på Danmark.


Fakkelvagten afgik med tændte fakler til hovedindgangen på Tuborgvej og herefter fulgte vagten på gravfeltet. I år var der lidt udfordringer, da der er et større renoveringsarbejde i gang. Ikke bare reparation af anlægget også fremtidssikring af området er en vigtig del af indsatsen. Som en nyhed opføres en undervisningsbygning på området.

Årets højtidelighed var godt besøgt. Årets tale blev en vellykket sammenfletning af fortid og fremtid i Danmarks historie med tyngde i forsvaret af frihed og demokrati. Årets taler var Christian Eugen-Olsen på vegne af Frihedskampens Frednings- og Mindefond.

Med studentersangernes indsats og de engagerede taleres ord i tankerne gik turen fra Mindelunden og hjem i familiens skød. Godt er det at se at opbakningen til arrangementet i stadig højere grad bæres af ungdom, såvel hjemmeværnets folk som efterkommere af frihedskampens veteraner.

Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring