Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

Julehilsen fra distriktschefen 2021

Kære soldater
Julefreden sænker sig så småt, og det er en god anledning til at kigge tilbage på et rigtigt spændende år med gode militære opgaver for os alle

24-12-2021

2020 var som bekendt et år, hvor alle i distriktet i den grad bidrog til at støtte samfundet i håndteringen af COVID. Op til årskiftet overdrog distriktet indsatsen til den nyetablerede COVID afdeling, med henblik på at, vi i distriktet igen kunne fokusere på vores operative opgaver

2021 startede med væsentlige restriktioner, som kostede en del tid med hjemsendelser. Det betød at kalenderen resten af året blev meget kompakt, men trods dette er årets aktiviteter gået rigtigt godt.

Jeg er meget bevidst om at det har trukket store veksler på alle frivilliges sparsomme fritid, men jeg meget tilfreds med at vi sammen er lykkedes så godt med de militære aktiviteter.


Straks efter genåbningen gennemførte vi årets første certificeringsøvelse, hvor det lykkedes at få mange dygtige og ivrige hjemmeværnssoldater certificeret. Derved sikrede vi os, at distriktet har været beredskabsklar hele året. Det er med stor glæde at jeg kan se, at vi også under de særligt svære forhold i år har kunnet opretholde alle beredskaber og levere mere end 50 pct. flere beredskabsklare soldater, end vi havde fået som opgave.


Herefter fulgte kompagniweekenderne, hvor kompagnier og distrikt gennemførte relevante uddannelser med fokus på FØHJ, skarpskydning, bevogtning og enhedsuddannelse tilpasset de forskellige enheders type. Som noget nyt deltog vores første kompagni fra totalforsvarsstyrken også og gennemførte aktiviteter tilpasset deres kommende opgaver.

Op mod sommerperiode skiftede vi fokus i retning af øvelser og indsættelser. Dette startede med førervirke og klargøring til andet halvårs operative aktiviteter, og Lige før ferien udgav distriktet befaling til alle kompagnierne, så de kunne forberede efterårets regionsøvelse.


Efter sommer startede et tæt pakket efterår med stabsuddannelse og metodekursus på Bornholm, regionsledet studieperiode for førere, stabsøvelse på vores nye skarpe opgaver og regionsøvelse på to objekter i distriktets rum.

På regionsøvelsen, blev kompagnierne indsat i organisatoriske enheder, og øvede overdragelse af opgaver på tværs af enheder, samt samvirke mellem bevogtning, politi, motoriseret overvågning i realistiske scenarier. Øvelser er vigtige for at prøve planerne af og rutinere enhederne operativt. Efter regionsøvelsen fulgte brigadeøvelsen i Oksbøl, hvor staben og to kompagnier leverede soldater, der øvede samarbejde med hæren.


Andre af aktiviteter og begivenheder kan nævnes:

  • Hvervestandskonceptet færdig og afprøvet og klar til videre brug i 2022
  • Den første uddannelsesdeling gennemførte uddannelse i HVK Hjortespring
  • Tildeling af årets frivilligpris
  • Signaltjenesten som understøtter indsættelserne har taget fart i 2021

Alt i alt gode og relevante aktiviteter for alle typer enheder med den militære opgave i centrum. Nu skal vi bare brede det gode budskab om de relevante opgaver ud, og derfor har distriktet næste år også fokus på rekruttering og fastholdelse​

Alt står på skuldrene af de operative opgaver, for det er jo i sidste ende det der gør at vi alle stiller op, fordi noget er værd at kæmpe for

Kære soldater vi kan se tilbage på et rigtig godt år hvor vi alle sammen har leveret vores yderste og det har endnu engang været en fornøjelse at stå i spidsen for distriktet. Rigtig glædelig jul og godt nytår og vi ses igen i det nye år.

Distriktschef Oberstløjtnant Vilhelm Roy Elsang

Hærhjemmeværnsdistrikt Københavns Vestegn

Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring