Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

Årets tredje Kompagniweekend i 2022 er gennemført med succes

Efterårsløvfald skabte gode rammer i Jægerspris skydeterræn med mange gode aktiviteter fra flere kompagnier under tredje kompagniweekend i år.

13-11-2022Uddannelsesweekenderne er en mulighed for distriktets kompagnier at gennemføre kompagniaktiviteter enten hver for sig eller i samarbejde og samtidig krydret med distriktsledede aktiviteter. 

Distriktet har sørget for at booke hele øvelsesterrænnet og alle skydebaner og så er det ellers bare at komme i gang ude i kompagnierne og byde ind. - Og der var mange tilbud - og som altid er der eftersyn og kontrol af våben både før, under og efter skydninger.

En del af aktiviteterne er vedligeholdelsesuddannelser, som alle hjemmeværnsfolk skal gennemføre. Der skal bl.a. hvert andet år gennemføres 6 timers vedligeholdende førstehjælp, så færdighederne fra det med grunduddannelsen gennemførte fulde førstehjælpskursus på 30 timer bliver opretholdt. Det er også et krav, at alle hjemmeværnsfolk skal gennemføre en kontrolskydning hvert år.

Her er det et af flere hold som gennemførte vedligeholdende førstehjælp med bl.a. det obligatoriske hjertelungeredning (HLR).


I denne tredje weekend i år stod den også på Skydning med automatvåben, K7-skydninger og et gensyn med M/75.

 

Der var også skydning på programmet, hvor hundeførere og hunde blev trænet i tilvænning og samarbejde mellem hund, fører og gruppe i skydningens univers. Hunde spiller en vigtig rolle bl.a. forbindelse med bevogtningsopgaver og skal naturligvis også kunne tåle lyden fra skydevåben uden at blive distraheret.

 

Vi bruger ofte ordspillet: DET VI GØR I DAG FORBEREDER OS PÅ I MORGEN

Hjemmeværnet er en del af det danske beredskab, som skal bringes i spil, hvis katastrofen eller krisen indtræffer. Hvis den indtræffer, skal vi være klar. Derfor forbereder vi os på alle tænkelige og utænkelige måder for at være så beredskabsklar som muligt.

Hvis det også har fanget din interesse eller du bare gerne vil høre mere om hvad vi laver, så gå ind på: www.finddithjv.dk

Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring