Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

Vel gennemført Kultur- og pårørendedag i Jonstruplejren

Den 10. juli klokken 1100 samledes en indbudt gruppe fra den taskforce der nu i adskillige måneder har håndteret corona indsatsen med callcenter m.m. i Jonstruplejren.

11-07-2020

1115 trådte chefen for hjemmeværnet generalmajor Jens Garly og direktøren for beredskabsstyrelsen Flemming Klokager ind i auditoriet på det tidligere flyvevåbnets officersskole i Jonstruplejren. Chefen for hjemmeværnet bød velkommen med en tak for indsatsen til alle og introducerede dagens begivenhed. Overrækkelsen af diplomer og hæderstegn for en usædvanlig stor indsats til 2 medlemmer af beredskabet og 2 medlemmer af hjemmeværnet Henrik Bonde og Thomas Seloy. Overrækkelsen fandt sted ved at generalmajor Jens Garly stod for overrækkelsen af tegn og diplomer til beredskabsstyrelsens 2 udvalgte og direktøren for beredskabsstyrelsen for tildelingen til de 2 udvalgte hjemmeværnsfolk. Hver enkelt modtager fik læst diplomteksten, der var individuelt udformet som beskrivelse af årsagen til valget. Forsamlingens bifald tilkendegav at det var et populært valg.

Efter ceremonien samledes modtagerne udenfor auditoriet til fotografering med chef hjemmeværn og direktør for beredskabet, diplomer og tegn. Heldigvis ventede regnen der lurede i baggrunden pænt på at det blev gennemført.

 

Flyverhjemmeværnet stiller op mens deltagerne stadig var til ceremoni

Pårørende/kultur dag blev efter frokost gennemført på arealerne i lejren mellem den tidligere flyvevåbnets officersskole og cafeteriabygningen. Her havde hjemmeværnet en præsentation af den mangfoldighed det rummer med alt fra motoriseret overvågning over patrulje til hundetjeneste og politi-hjemmeværn.

 

Hjemmeværnets kommandovogn med tilkoblet føringstelt

Herefter fulgte en udstilling af bredskabsstyrelsens mange specialkøretøjer og kapaciteter og sidst i rækken fulgte politiet med både det udstyr man møder i hverdagen og en række specielle køretøjer herunder mobil politistation og rydnings køretøjer samt mobilt lys.

 

Besøget var trods vejret der nu viste sig fra den mere uvenlige side med regn og køligt vejr, dog med kortvarige ophold i regnen ganske pænt. En væsentlig del af de besøgende var familie til corona taskforce og dermed var der også mulige emner til ny medlemmer i hjemmeværnet. Både nu og i fremtiden, da der var en del børn med som især faldt for motoriseret overvågning og patrulje da de havde medbragt spændende udstyr og indrettet bivuak og overvågningsstade og fuldt udrustede køretøjer. I den anden ende af området var politiets motorcykler som altid et hit.

Har Hjemmeværnet også vakt din interesse, så skal du være velkommen til at søge flere informationer på hjemmeværnets officielle side: https://www.vistillerop.dk/

 

 Seneste nyheder

Tegnsparade 2020

20-10-2020

Oktober nyt

20-10-2020

Videohilsen

19-10-2020
 

Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg - Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224