Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

 Højtideligholdelse ved mindestenen over Verner Emil Sørensen

Onsdag den 29. august var der Højtideligholdelse ved mindestenen over Verner Emil Sørensen.

01-09-2019

Verner Emil Sørensen blev dræbt af tyskerne ved Kraghave blokpost den 29. august 1944 under en aktion for at skaffe våben. Han deltog sammen med modstandsgruppen BOPA, hvor man forsøgte at standse og erobre et tog med tysk ammunition i Tåstrup. Da modstandsgruppen forsøgte at stoppe toget viste det sig, at der var for mange tyske vagter ombord på toget, så forsøget mislykkedes og Verner Emil Sørensen blev dræbt. De overlevende modstandsfolk flygtede og gemte sig efterfølgende i Thorslunde kirke.

På årsdagen for aktionen blev der rejst en mindesten over modstandsmanden på Åstedet ved Kraghave. Gennem årene er der hvert år på dagen lagt en krans ved stenen. Det er foregået på den måde, at et tog er standset ved stenen og lokomotivføreren har lagt kransen. De senere år har der ikke været fri adgang til mindestenen. Og den er nu blevet flyttet fra det sted, hvor den oprindelig var placeret midt ude mellem baneskinnerne. Ved DSB's hjælp er stenen flyttet væk fra selve baneterrænet.

 

Nu står mindestenen smukt på stien til Hedehusene og hjørnet af Frøgårds Alle, som Høje-Taastrup Lokalhistorisk Forening sammen med Høje-Taastrup Kommune driftsbyen har fundet passende.  Mindestenens tekst er blevet frisket op med ny sort maling og der er lavet et fint anlæg omkring stenen af driftsbyen.

 

Det er andet år at stenen med den nye placering er genstand for en passende mindehøjtidelighed med deltagelse af repræsentanter fra Hjemmeværnskommandoen Vordingborg, Hjemmeværnsdistrikt Københavns Vestegn, Eksercitskompagni Rosenborg og Høje Taastrup kommune samt lokalhistorisk forening.

Vi glæder os over fremover at kunne besøge stenen og mindes den faldne modstandsmand Verner Emil Sørensen.

Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring