Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

Spændende infanteri-konkurrence i Litauen

Hærhjemmeværnsdistrikt Københavns Vestegn blev med kort varsel tilbudt at stille hold til en udfordrende infanterikonkurrence i Litauen.

20-06-2022

Infanterikompagni Jonstrup var klar på udfordringen og drog efter TBE vacciner og intern træning afsted med 8 md fulgt af en observatør fra Landsdelsregion Øst.

For infanteridelingen fra Københavns Vestegn var det ukendt terræn og ukendte opgaver. Første opgave bestod af nødflytning af en såret og 4 kasser ammunition i kommandokravl under 30m pigtrådshindring, alt sammen under simuleret fjendtlig beskydning. En fysisk og samarbejdskrævende øvelse. 

Dette skulle vise sig at blive temaet på størstedelen af posterne, som strakte sig over handlebaner i førstehjælp på kamppladsen (TCCC), vandpassage, minerydning, skydning, håndgranatkast og panserkending af russiske pansertyper. 


Alle poster skulle gennemføres i feltmæssig udrustning med våben og mange af dem også med rygsæk på. 


Mellem hver post skulle der tilbagelægges en distance på 2-4 km på ikke mere end 45 minutter. 

Alt i alt var der 16 poster, samt 10 km nat O-march planlagt. Desværre måtte distriktets infanterideling udgå efter 12 poster, da 2 mand var blevet skadet og kravet er at alle skal gennemføre. Det blev derfor fra sidelinjen, at de sidste fire poster blev beskuet og som også så spændende og udfordrende ud.

Litauerne ville gerne vise os nogle af deres færdigheder, hvorfor de søndag omskolede os til at lave og kaste med Molotovcocktails, hvilket jo ikke kunne undgå at få smil på læben hos alle, da det indre legebarn blev stimuleret. 

Hele arrangementet sluttede med en parade, hvor alle deltagende hold fik hilst på chefen for det litauiske Hjemmeværn. 

Overordnet var der stor ros til det danske hold for vores gå-på mod og gode opgaveløsning. Litauernes kommentar var faktisk at vi gjorde alting lidt for grundigt, hvilket gjorde os lidt langsomme efter deres smag. 

Dog var de enormt imponerede over særligt løsningen af førstehjælpshandlebanen, samt vores gode humør hele vejen igennem konkurrencen. For som vores kontrol-officer sagde, så når tingene gik allerværst, så grinede vi alligevel. 

Afsluttende vil jeg sige at alle deltagere har nydt turen og fået ikke alene en masse læring med sig hjem i rygsækken, men også en kanon-god oplevelse.

For Infanterikompagni Jonstrup har det været meget lærerig og ud fordrende træning, selvom det ikke blev til en topplacering.

Helt sikkert noget der kan bruges i den fremadrettede træning og målrette til endnu bedre Hjemmeværnssoldater, som indgår i det danske beredskab.

Og så skal der selvfølgelig også trænes for at vinde næste gang 😊

Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring