Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

Første uddannelsesweekend i 2022 er vel gennemført

En palet af muligheder var foldet ud i den seneste weekend. Der var lagt op til vedligeholdende uddannelse på flere af de kompetencegivende områder og dertil en række spændende uddannelser af Hærhjemmeværnsdistriktets mange underafdelinger.

29-03-2022

Uddannelsesweekenderne er en mulighed for distriktets kompagnier at gennemføre kompagniaktiviteter enten hver for sig eller i samarbejde og samtidig krydret med distriktsledede aktiviteter. 

Distriktet har sørget for at booke hele øvelsesterrænnet og alle skydebaner og så er det ellers bare at komme i gang ude i kompagnierne og byde ind. - Og der var mange tilbud.


Her på første kompagniweekend i marts stod den på førstehjælpskurser, kontrolskydninger, håndgranatkast og certificeringsøvelser.


En del af aktiviteterne er vedligeholdelsesuddannelser, som alle hjemmeværnsfolk skal gennemføre. Der skal bl.a. hvert andet år gennemføres 6 timers vedligeholdende førstehjælp, så færdighederne fra det med grunduddannelsen gennemførte fulde førstehjælpskursus på 30 timer bliver opretholdt. Det er også et krav, at alle hjemmeværnsfolk skal gennemføre en kontrolskydning hvert år.


Som supplement kan man indgå i beredskabsstyrken, hvilket kræver en certificering, hvor det kontrolleres, at man kan de grundlæggende militære færdigheder og fysiske krav til at være indsat over længere tid. På denne weekend lykkedes det at få certificeret ca. 50 hjemmeværnssoldater.


Vi bruger ofte ordspillet: DET VI GØR I DAG FORBEREDER OS PÅ I MORGEN

Hjemmeværnet er en en del af det danske beredskab, som skal bringes i spil, hvis katastrofen eller krisen indtræffer. Hvis den indtræffer, skal vi være klar. Derfor forbereder vi os på alle tænkelige og utænkelige måder for at være så beredskabsklar som muligt.

Hvis det også har fanget din interesse eller du bare gerne vil høre mere om hvad vi laver, så gå ind på: https://finddithjv.dk/haerhjemmevaernet/

Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring