Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

Vellykket første veteranskydning i Hjemmeværnsdistrikt Københavns vestegn

I forrige weekend arrangerede Hjemmeværnsdistrikt Københavns Vestegn med stor succes skydning for Veteraner i Nordsjælland.

15-09-2019

Mange veteraner har ikke længere fast tilknytning til forsvaret men har søgt et fællesskab i veteranforeninger. I foråret fik distriktet en henvendelse fra en veteranforening i Nordsjælland, som gerne ville genopleve skydning. Skydning er en af de centrale discipliner for en soldat både i forsvaret og i hjemmeværnet og er selvfølgelig også en af de discipliner man let kan komme til at savne.

Før vi kunne invitere veteranerne op på skydebanen skulle et par ting være på plads. Først og fremmest skulle det sikres, at forsikringsforholdene var afklaret. Hjemmeværnsfolk og ansatte i forsvaret er automatisk dækket af forsvarets forsikring, men det gælder ikke for medlemmer af veteranforeninger. Veteranforeningen i Nordsjælland havde forsikringen på plads, så ingen problemer her.

For nogle veteraner er det længe siden, at de har været på skydebanen og nogle har også lært at skyde med en anden type våben end den vi bruger i dag. Derfor var der også en grundig repetition af sikkerhedsforanstaltningerne på en skydebane samt instruktion i brug af vores nye våben.

Det er Hjemmeværnskompagni Ballerup, som fik opgaven fra distriktet med at gennemføre veteranskydningen. Hjemmeværnskompagni er et robust kompagni med mange medlemmer med sikkerhedsbeføjelser til skydebaner og det var derfor helt naturligt at pege på Ballerpkompagniet.

Udover skydningen var der også sørget godt for de øvrige rammer. Hjemmeværnskompagni havde til lejligheden medbragt det nyerhvervede feltkøkkenudstyr netop anskaffet ved ansøgning fra Lymans Legat til anvendelse i forbindelse med skydninger. Det har længe været et problem, at man står og fumler med kaffe og brød på det forhåndenværende ikke egnede materiel, men nu er der kommet ordnede forhold med både bord, grill og ordentlige køkkenredskaber til felten.


Det var med til at gøre veteraners oplevelse af en tur på skydebanen endnu bedre. Bagved skydebanen var der således arrangeret et velasorteres forplejningsområde, hvor man løbende kunne gå op og få kaffe og frugt og hvor der til frokost blev serveret madpandekager ved grillet kylling og om eftermidagne kage, frugt og kaffe.

Og så gjorde det heller ikke noget at vejret var godt. Så jo, på alle måder blev det en vellykket veteranskydning med gode skydninger, god mad og godt vejr.

Hjemmeværnsdistrikt Københavns vestegn forventer at gentage veteranskydning igen til næste år. Målet er at få endnu flere veteraner med, som også omfatter andre foreninger i distriktets område.

Vel mødt til næste årJ



Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring