Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

Åbent hus i Stabshjemmeværnskompagniet var stor succes

Onsdag den 31. maj blev portene til Jonstruplejren åbnet, så interesserede kunne få et indblik i nogle af Hjemmeværnets opgaver.

01-06-2023

​I løbet af maj måned har der været kørt en kampagne, som skulle få interesserede i at lægge vejen forbi Stabshjemmeværnskompagniets Åbent Hus Arrangement, som fandt sted onsdag den 31. maj. Kampagnen var en kombination af opslag på sociale medier, rekrutteringsstande i centre og på uddannelsesinstitutioner samt en artikel i Ballerup bladet.

Og man må sige, at den store indsats bar frugt. Allerede inden selve åbent hus-eventen, havde mange vist interesse og flere havde allerede sendt deres ansøgning.


Spurter og spildt vand
På selve åbent Hus dagen tog en del imod det annoncerede tilbud om at blive hentet ved Ballerup Station i et køretøj.

Dagens gæster blev efter en kort introduktion inddelt i grupper, og så kom de ellers rundt til forskellige stationer, hvor de blev introduceret til BSO, KSN samt kort og kompas. Der var også fremvisning af køretøjer og våben, og så blev deltagerne udfordret på en lille momentbane. Her blev deltagerne iklædt udstyr, og så skulle de ellers fragte en foldekop med vand sikkert gennem den korte bane, som bød på lidt fysiske forhindringer, forbinding, snige-snige og så ellers fuld fart retur, stadig med kop i hånd, og med et par friske og råbende hjemmeværnssoldater som god motivation.Potentielle nye kolleger og aktivering af reserven
Efter strabadserne var der mulighed for at få mere info om det at være i Hjemmeværnet, og om de helt praktiske ting omkring ansøgning. En god håndfuld var meget interesserede og ville gerne kontaktes, og flere fremmødte meldte, at de allerede havde ansøgt. Blandt eventens deltagere var der også et HJV-medlem fra reserven, som fortalte, at Facebook-kampagnen havde fået ham til at tænke på, om han ikke skulle blive aktiv igen.

Summa summarum: Åbent Hus eventen var en stor succes, og både planlægning og eksekvering fungerede rigtig godt.

Og så var eventen et rigtig godt eksempel på, at der er brug for alle typer af kompetencer, og at samarbejdet er det, som gør stærk.

Der var både brug for HJV-kolleger med planlægningsgenet i orden og for dem, som kunne løbe virkelig hurtigt. Og så var der også brug for både de snakkende, og for dem, som var seje til at skjule sig uset i krattet.​​​​​​


 Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring