Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

Den nationale flagdag blev fejret på Ballerup Rådhus den 5. september

Det var 8. gang at Ballerup kommune fejrede flagdagen for de tidligere og de nuværende udsendte for at ære deres indsats for Danmark, sagde Ballerups borgmester Jesper Würtzen i sin velkomst til de mange fremmødte veteraner og deres familier.

06-09-2019

​af Ingolf Tomasson, INFO-ELM HD KVE​

Borgmesteren rettede også en tak til hjemmeværnskompagni Ballerup for at stille med en fanekommando samt den store indsats, kompagniet yder til de mange civile arrangementer, der er i Ballerup kommune

Der er mange forhold i verden, der kan påvirke vores sikkerhed, og vi ønsker at bidrage til en bedre sikkerhed, hvilket vi gør gennem jer, der er eller har været udsendt, derfor er det med en stor respekt for de, der har betalt den højeste pris, "æret være deres minde  "

Ballerup kommune har startet en veteranklub for at hjælpe og støtte veteraner og deres familier

Borgmesteren sluttede sin tale for sammen med alle i salen at udråbe et hurra for den indsats, som veteranerne og deres familier yder og har ydet.


Fotograf:Jan B Hansen

Ballerup Musikskolen som stod for det kunstneriske underholdning og spillede efter hver tale.

Årets taler var Morten Bech fra KFUM Soldatermission i Høvelte, der har plads til at huse de veteraner, der har skader efter udsendelsen. Selve arbejdet blev også omtalt af Joachim, der havde søgt hjælp på grund af psykiske skader, han fortalte om den hjælp, han havde fået, så han i dag kunne have en næsten normal tilværelse.

Brigadegeneral Jette Albinus fra hjemmeværnet, som selv er veteran, fortalte om sine udsendelser og lagde specielt vægt på det kammeratskab og den tillid, der er blandt de udsendte til hinanden. Jette sagde også, at man skal spørge ind til hjemkomne veteraner, det er med til, at de kan vende sig til den civile tilstand

Den sidste taler var Mette Olsen fra Familienetværket, hun fortalte, at deres mission var de pårørende, hvor man støttede og hjalp de, som savnede den udsendte til at dele hverdagen med, det er ikke kun soldaten, der er udsendt, det er også "familien". Mette uddelte også medaljer til de udsendtes børn.

Som det sidste punkt på dagen blev der taget et fælles billede af alle veteraner inden borgmesteren takkede for fremmødet og beordrede fanen ført ud.



Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring