Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

Rekruttering og fastholdelse var i fokus på weekendens fagseminar for informationstjenesten

For et lille års tid siden etablerede hjemmeværnets øverste ledelse en landsdækkene rekrutteringssektion i Hjemmeværnskommandoen og den er kommet godt fra start.

17-11-2019

I foråret var rekrutteringssektionen på rundtur hos alle hjemmeværnsdistrikter og således også hos os i Hærhjemmeværnsdistrikt København Vestegn. På rundturen forsøgte sektionen at afdække behovene ude ved underafdelingerne og en af behovene var seminarer, hvor distrikternes og underafdelingernes informationsfolk kan få diskuteret løsninger i fællesskab.

Første fagseminar har netop fundet sted. På seminaret blev der diskuteret onboarding. Vi skal sikre, at nye ansøgere føler sig velkomne fra starten, som også tæller i ventetiden indtil ansøgningen er behandlet af myndighederne og distriktsudvalget.

Et af dagens indlæg handlede om den igangværende kampagne, hvor det blev forklaret, hvordan kampagnen er bygget op med brug af google søgning, facebook, you tube, streaming og outdoor reklamer og at den landsdækkende kampagne kan følges op af lokale initiativer. For 2020 vil der fortsættes med nogenlunde samme program, som vi får at se, når medieplanen er klar i december.

Frivillighedskulturen var også et emne, der blev diskuteret på seminaret. Som oplæg til diskussion blev der præsenteret et par fakta, bl.a. hvorfor danskere melder sig som frivillige. De hyppigste forklaringer er, at man gerne vil gøre en forskel, gerne vil hjælpe andre, vil dyrke fællesskab og ønsker personlig udvikling.  For hjemmeværnsfolk kan man supplere med, at man gerne vil forsvare frihed, fred og demokrati og gerne vil redde liv. Af diskussionen kom det bl.a. frem, at en hjemmeværnssoldat i bund og grund ikke betragter sig som en frivillig, men som en soldat, der vil kæmpe for sit land og dets værdier.

I den sidste gruppeopgave skulle der findes på områder som skal fastholdes og områder der skal være mere elle mindre af. Der var stor enighed om, at vi skulle være bedre til at fortælle om hjemmeværnet. Mange har stødt på danskere, som ikke har vidst hvor mangfoldigt Hjemmeværnet i virkeligheden er, at vi både er til lands, til vands og i luften. Som et par eksempler blev det nævnt at mange tror at marinehjemmeværsnfartøjerne er Søværnets selvom det er Hjemmeværnets egne fartøjer. Mange tror også, at vi får løn for vores indsats.

Før seminarets afslutning blev det nye uddannelsesprogram for informationspersonel præsenteret. Fremover vil det være opbygget med et grundmodul for at blive informationsofficer, rekrutteringsspecialist eller kommunikationsspecialist samt en række flexmoduler, som bl,a, omfatter videoredigering, sociale medier og event koordinator.

Vi hilser infoseminaret velkommen og glæder os allerede til næste gang uanset om det bliver samlet for hele landet, delt i de to regioner eller om de afholdes på en dag eller over to dage.


Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring